logo
banner

In de kijker

Agenda

Vacature

Coördinatie Zenne-Coordination Senne vzw/asbl zoekt een lesgever M/V. Meer info >

Blijf op de hoogte

Blijf je graag op de hoogte van onze activiteiten en ontvang je graag de Zennekrant, meld je dan aan voor onze mailinglijst. Inschrijven >

Word gids of lesgever

Deel je graag een boeiend verhaal en ben je zelf leergierig? Word gids of lesgever bij Coördinatie Zenne! Contacteer ons >

Actualiteit

#ClaimTheClimate

Kom op zondag 2 december 2018 samen met Climate Express in Brussel een ambitieus en sociaal rechtvaardig klimaatbeleid claimen. Allen samen, tous ensemble, gaan we voor de grootste klimaatmobillisatie ooit in België: claim the climate! Get organised! Smeer je fietsketting, stof je kano af, plan je treinroute, samen met al je tantes en nonkels, vrienden en buren! En vooral: registreer je route naar Brussel op www.claimtheclimate.be. Afspraak aan Brussel Noord!

Meer weten >

Dag van de trage weg: de Woluwe uitzonderlijk toegankelijk in het domein Hertoginnedal
& intergewestelijke fietstocht langs de Woluwe

Zondag 21 oktober 2018: ter gelegenheid van de dag van de trage weg, die de fiets- en voetwegen wil opwaarderen en het gebruik ervan willen promoten, organiseerde Coördinatie Zenne twee activiteiten:
- een wandeling langs de Woluwe via het Woluwepad in het domein van Hertoginnedal. Langs deze kleine weg, altijd gesloten voor het publiek, wandelden we van Oudergem naar Sint-Pieters-Woluwe en ontdekten zo één van de mooiste riviertjes van Brussel: de Woluwe.
- een intergewestelijke fietstocht langs de Woluwe van de bronnen in Watermaal-Bosvoorde tot in Zaventem (10km). Met uitzonderlijke toegang tot de Woluwe in het domein van Hertoginnedal en langs het nieuwe Woluwepad.

Meer info en foto's >

Educatieve wandelingen langs Brusselse waterlopen

Coördinatie Zenne nodigt u uit voor een interessante én boeiende ontdekkingstocht naar het 'Water in Brussel'! Misschien nam u al deel aan één van onze milieueducatieve boottochten op het kanaal? Weet u dat er ook educatieve wandelingen zijn langs de waterloop in de buurt van uw school?

Meer weten >
Download de folder >

Waterkwaliteit meten van een waterloop dichtbij de school

We ontdekken op basis van verschillende experimenten hoe het gesteld is met de waterkwaliteit. Door observatie van de omgeving, door analyse van enkele fysicochemische parameters (troebelheid, temperatuur, opgeloste zuurstof, zuurtegraad en nutriënten), door macro-invertebraten te zoeken en aan de hand van deze diertjes de Belgische Biotische Index te bepalen, kunnen we beoordelen of het watersysteem een ‘goede waterkwaliteit’ heeft. We nemen samen een Brusselse waterloop dicht bij onze school onder de loep!

Meer weten >
Download de folder >

31/07/2018: artikel Bruzz: 'Burgers maken de stad: de strijd voor proper water'

Proper water in onze rivieren, schone lucht rond onze scholen en fietspaden langs de rijbaan. In Brussel nemen burgers het heft in eigen handen om een betere stad te creëren. Wie zijn de mensen die de stad vormgegeven, en wat beweegt hen? Vandaag: twee spilfiguren binnen de Coördinatie Zenne, een vzw die ijvert voor schoon water in de Brusselse rivieren.

Lees meer >

Wandelgidsen 'Zoektocht naar een waterloop'

De wandelgidsen zijn online beschikbaar, sommige in papieren versie, om u op ontdekking van de waterlopen van de Zennevallei te laten gaan. Deze wandelingen kunnen voor groepen ook gegidst worden.

Meer weten >

Gids 'Water in Brussel'

Ter gelegenheid van de Brusselse waterdagen, wordt de gids ‘Water in Brussel’ uitgegeven.
In de gids ‘Water in Brussel’ vindt u niet alleen een schat aan informatie over het water en de geschiedenis van het water in Brussel, maar ook een overzicht van de vele organisaties die educatieve activiteiten aanbieden over de thema’s water, waterlopen en natte natuur. De gids is op vraag verkrijgbaar bij Leefmilieu Brussel (T. 02 775 75 75).

Download de gids >

Coördinatie Zenne is op facebook!
Zennekrant nr. 22 - editie juni 2018

De Zennekrant wil het Zennebekken op een gewestoverschrijdende en integrale manier benaderen, met oog voor de veelheid aan thema's die hiermee verband houden.

Lees de Zennekrant nr. 22 >