logo
banner

In de kijker

Blijf op de hoogte

Blijf je graag op de hoogte van onze activiteiten en ontvang je graag de Zennekrant, meld je dan aan voor onze mailinglijst. Inschrijven >

Word gids of lesgever

Deel je graag een boeiend verhaal en ben je zelf leergierig? Word gids of lesgever bij Coördinatie Zenne! Contacteer ons >

Actualiteit

Wandelingen 2020: op ontdekking langs de Brusselse waterlopen en hun valleien

Ben je geïnteresseerd in de Brusselse rivieren van het Zennebekken en wil je er tijdens een wandeling langs het water meer over leren? Van juli tot november 2020 stelt Coördinatie Zenne je een programma van geleide wandelingen langs de verschillende Brusselse waterlopen voor. Met het water als leidraad laat de gids je de valleien en hun rivier ontdekken. Hij vertelt over hun natuurlijk erfgoed, hun geschiedenis, de zuivering en de kwaliteit van het water en toekomstige projecten.
De volgende wandeling is op zaterdag 14 november 2020!

Meer weten >

Zennekrant nr. 24 | juni 2020 - Special: Woluwe

De Woluwe is een waterloop die zowel door het Brussels gewest als door Vlaanderen stroomt en die ontspringt in het Zoniënwoud in Watermaal-Bosvoorde. Hij mondt uit in de Zenne in Vilvoorde, na een parcours via de gemeenten Oudergem, Sint-Pieters-Woluwe, Sint-Lambrechts-Woluwe, Kraainem, Zaventem en Machelen. Heel wat projecten op het vlak van waterbeheer en groene ruimten zijn al gerealiseerd, worden volop uitgevoerd of zitten nog in de pijplijn. Een aantal daarvan hebben we opgenomen in deze publicatie zodat we van bron tot monding dezelfde informatie kunnen delen.

Meer weten >

Uw mening over water in al zijn gedaanten in Brussel

Het Waterbeheerplan, gecoördineerd door Leefmilieu Brussel, wil een antwoord bieden op de uitdagingen gelinkt aan het waterbeheer in het Brussels Gewest. In het kader van het 3de Waterbeheerplan lanceert Leefmilieu Brussel een vragenlijst die u de kans biedt uw mening te geven. Dit duurt maar 5 minuten.

Meer weten >

Update Covid-19

Wegens de maatregelen die genomen werden door de federale overheid om de verspreiding van het coronavirus Covid-19 in te dijken, zijn wij genoodzaakt de educatieve activiteiten tot en met 7 juni 2020 te annuleren. De betrokken deelnemers worden per mail verwittigd. Het spreekt voor zich dat wij ondertussen de aanbevelingen en richtlijnen van de overheid nauwkeurig opvolgen. Zodra de situatie verandert, hoort u dat van ons.

Zennekrant nr. 23 | april 2020

In deze corona-tijden zorgt Coördinatie Zenne dat u uw band met het water niet verliest dankzij een reeks van ontdekkingen en activiteiten voor thuis of in uw omgeving.

Meer weten >

Activiteiten voor scholen

Tal van activiteiten kunnen op vraag van scholen georganiseerd worden rond het thema water.

Meer weten >

Dossier 'Brusselse bronnen'

Brusselse bronnen hun verdiende plaats teruggeven in ons collectief bewustzijn!
Vroeger had elk Brussels dorpje een bron die aan zijn patroonheilige was opgedragen. Vandaag zijn een deel van deze bronnen verdwenen, weinig bekend, of soms zelfs verwaarloosd. In Brussel wil een samenwerkingsproject deze bronnen identificeren en beter bekend maken om zo hun verdiende plaats terug te geven in ons collectief erfgoed.

Meer weten >

Wandelgidsen 'Zoektocht naar een waterloop'

De wandelgidsen zijn online beschikbaar, sommige in papieren versie, om u op ontdekking van de waterlopen van de Zennevallei te laten gaan. Deze wandelingen kunnen voor groepen ook gegidst worden.

Meer weten >