logo
banner

In de kijker

Vacature

Stafmedewerker (m/v) voor het Brusselse team voor de vzw Coördinatie Zenne-Coordination Senne asbl. Meer info >

Blijf op de hoogte

Blijf je graag op de hoogte van onze activiteiten en ontvang je graag de Zennekrant, meld je dan aan voor onze mailinglijst. Inschrijven >

Word gids of lesgever

Deel je graag een boeiend verhaal en ben je zelf leergierig? Word gids of lesgever bij Coördinatie Zenne! Contacteer ons >

Actualiteit

Vacature

Stafmedewerker (m/v) voor het Brusselse team voor de vzw Coördinatie Zenne-Coordination Senne asbl.

Meer weten >

Update Covid-19

Wegens de nieuwe maatregelen die genomen werden door de federale overheid op donderdag 12 maart 2020 om de verspreiding van het coronavirus Covid-19 in te dijken, zijn wij genoodzaakt de educatieve activiteiten tot en met vrijdag 3 april te annuleren. De betrokken deelnemers worden per mail verwittigd. De activiteiten na de Paasvakantie gaan tot nader order door. Het spreekt voor zich dat wij ondertussen de aanbevelingen en richtlijnen van de overheid nauwkeurig opvolgen. Indien de situatie verandert na de Paasvakantie, hoort u dat van ons.

Brusselse Waterdagen 2020 - CANCELLED

Tot onze spijt moeten we u melden dat, gezien alle recreatieve activiteiten geannuleerd worden, de Brusselse Waterdagen ook niet zullen doorgaan. We danken alle partners die zich hebben ingezet om deze voor te bereiden. We denken na over de beste manier om deze activiteiten in de toekomst opnieuw te kunnen plannen.

Meer weten >

Hier begint de zee

Voor de Brusselse Waterdagen worden tags ‘Hier begint de zee’ aangebracht naast rioolputjes. Brusselaars worden zo bewust gemaakt van de link tussen hun riolering en de zee. Deze ‘stedelijke voetafdrukken’ zorgen ervoor dat ze geen afval gooien in hun riool!

Meer weten >

Cursus: Natuur in de stad - Brussel

Maandag 4 & zaterdag 9 mei 2020: Coördinatie Zenne werk samen met Natuurpunt CVN en Natuurpunt Brussel aan de opleiding van de natuurgidsen in stad in Brussel. Deze cursus geeft je een breder zicht op de natuur in Brussel en laat je verrassende plekjes ontdekken! Coördinatie Zenne zal voor het luik ‘water’ zorgen.

Info en inschrijvingen >

Vogelzangbeek / Vleze / Zuunbeek: door de valleien heen!

Zaterdag 16 mei 2020: Ontdekking van het natuurgebied ‘Oude Zuun’ in Sint-Pieters-Leeuw en van de hermeandering en saneringswerken van de Zuunbeek stroomopwaarts Brussel. Een samenwerking van Natuurpunt Leeuwse Natuurvrienden, CCN Vogelzang CBN en Coördinatie Zenne. Meer details volgen nog.

Activiteiten voor scholen

Tal van activiteiten kunnen op vraag van scholen georganiseerd worden rond het thema water.

Meer weten >

Dossier 'Brusselse bronnen'

Brusselse bronnen hun verdiende plaats teruggeven in ons collectief bewustzijn!
Vroeger had elk Brussels dorpje een bron die aan zijn patroonheilige was opgedragen. Vandaag zijn een deel van deze bronnen verdwenen, weinig bekend, of soms zelfs verwaarloosd. In Brussel wil een samenwerkingsproject deze bronnen identificeren en beter bekend maken om zo hun verdiende plaats terug te geven in ons collectief erfgoed.

Meer weten >

Wandelgidsen 'Zoektocht naar een waterloop'

De wandelgidsen zijn online beschikbaar, sommige in papieren versie, om u op ontdekking van de waterlopen van de Zennevallei te laten gaan. Deze wandelingen kunnen voor groepen ook gegidst worden.

Meer weten >