logo
banner

Actualiteit

Milieueducatieve boottochten: tot volgend jaar!

Op vrijdag 25 oktober 2024 eindigden de milieueducatieve boottochten 'Brussel langs het water ontdekken'! Deze tochten laten leerlingen op een originele manier kennismaken met de thema’s water en waterlopen. Actief waarnemen, beleven en zelf onderzoeken vormen de basis van het programma dat uit 3 ateliers van elk 45 minuten bestaat. De milieueducatieve boottochten vinden elk jaar plaats in oktober.
Tot volgend jaar!


Meer weten >

Zennekrant nr. 35 | oktober 2024

Ontdek de 35ste Zennekrant! De Zennekrant wil het Zennebekken op een gewestoverschrijdende en integrale manier benaderen, met oog voor de veelheid aan thema's die hiermee verband houden.

Meer weten >

Hier begint de zee

Ter gelegenheid van de campagne 'HIER BEGINT DE ZEE' worden er tags aangebracht naast rioolputjes gedurende de maand maart. Maar waarom ‘Hier begint de zee’ in Brussel? Omdat alles wat in de riolering terecht komt, ook via onze waterlopen en het kanaal in zee terecht kan komen!

Meer info en zelf actie ondernemen >

Applicatie BruWater

Ontdek de applicatie BruWater van Leefmilieu Brussel voor het raadplegen van de oppervlakte- en grondwatergegevens van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

Meer weten >

Brussel verdient gezonde waterlopen vol natuur en biodiversiteit!

Dat vragen Canal it up, Coördinatie Zenne en andere organisaties in een open brief aan Minister van Leefmilieu Alain Maron en Minister-President Rudi Vervoort. Het lozen van rioolwater in de Zenne en het kanaal moet stopgezet worden. Het volgende Waterbeheerplan 2022-2027 moet het mogelijk maken in 2027 te voldoen aan de Europese Kaderrichtlijn Water. Hiervoor zijn meer ambitie en middelen nodig dan vandaag aan de dag gelegd worden.

Meer weten >

Dossier 'Brusselse bronnen'

Brusselse bronnen hun verdiende plaats teruggeven in ons collectief erfgoed!
Vroeger had elk Brussels dorpje een bron die aan zijn patroonheilige was opgedragen. Vandaag zijn een deel van deze bronnen verdwenen, weinig bekend, of soms zelfs verwaarloosd. In Brussel wil een samenwerkingsproject deze bronnen identificeren en beter bekend maken om zo hun verdiende plaats terug te geven in ons collectief erfgoed.

Meer weten >