In de kijker
Vacature lesgever
Coördinatie Zenne-Coordination Senne vzw/asbl zoekt een lesgever M/V/X.
Meer info >
Word gids
Deel je graag een boeiend verhaal en ben je zelf leergierig? Word gids bij Coördinatie Zenne! Contacteer ons >
Blijf op de hoogte
Blijf je graag op de hoogte van onze activiteiten en ontvang je graag de Zennekrant, meld je dan aan voor onze mailinglijst. Inschrijven >
Actualiteit
Ontdek de 30ste Zennekrant! De Zennekrant wil het Zennebekken op een gewestoverschrijdende en integrale manier benaderen, met oog voor de veelheid aan thema's die hiermee verband houden.
Meer weten >
Van zondag 19 tot zondag 26 maart 2023 zijn het de Brusselse Waterdagen: het blauwe patrimonium van de hoofdstad staat een week lang in de kijker en de Brusselaars kunnen ‘Brussel langs het water’ herontdekken! De talrijke activiteiten zijn GRATIS en toegankelijk voor het grote publiek. Tijdens de week wordt een schoolprogramma aangeboden om jongeren te sensibiliseren.
Meer weten groot publiek >
Meer weten scholen >
Ter gelegenheid van de Brusselse Waterdagen (19-26 maart 2023) worden de tags ‘Hier begint de zee’ aangebracht naast rioolputjes. Brusselaars worden zo bewust gemaakt van de link tussen hun riolering en de zee. Deze ‘stedelijke voetafdrukken’ zorgen ervoor dat ze geen afval gooien in hun riool. Wij nodigen waterbeheerders en gemeenten uit om deel te nemen aan deze actie! Maak gebruik van het door Coördinatie Zenne gratis ter beschikking gestelde materiaal zodat u de plaatsen die u beheert kunt markeren.
Meer weten >
In Brussel zijn heel wat verenigingen actief op het gebied van water en de bijbehorende problematieken. In het kader van Wereldwaterdag nodigt Leefmilieu Brussel je graag uit voor een infodag op woensdag 22 maart 2023 (9u - 16.30u) die speciaal gericht is op de verenigingssector en waarop we dieper willen ingaan op de watergerelateerde uitdagingen en het werk van de waterbeheerders om zo een doeltreffend netwerk van partners uit te bouwen.
Meer weten >
Inschrijven >
Hoe gaat het met de natuur in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en hoe evolueert ze? Fauna, flora en ecosystemen staan in stedelijke gebieden onder druk en dat op verschillende manieren. Er is met name de dreiging van habitatverlies door verstedelijking, de klimaatveranderingen, invasieve uitheemse soorten, kunstmatige verlichting ‘s nachts, enz. De natuur in de stad is echter belangrijk omdat ze in hoge mate bijdraagt aan de levenskwaliteit van de stadsbewoners. Regelmatig een stand van zaken opmaken is dus nodig om de behoeften inzake natuurbescherming te beoordelen en het overheidsbeleid te sturen.
Het Verslag over de staat van de natuur in 2022 van Leefmilieu Brussel is verdeeld in enerzijds een samenvattend document met de belangrijkste trends en kerncijfers, en anderzijds een reeks van gedetailleerde informatiefiches die toegankelijk zijn via links in dat samenvattende document.
Meer weten >
Ontdek de 29ste Zennekrant! De Zennekrant wil het Zennebekken op een gewestoverschrijdende en integrale manier benaderen, met oog voor de veelheid aan thema's die hiermee verband houden.
Meer weten >
Onweer en verstedelijking gaan nooit goed samen. Regen kunnen we niet tegenhouden. Maar er zijn een aantal goede praktijken om de schade te beperken. Leefmilieu Brussel deelt ze met jou.
Meer weten >
Ontdek de applicatie BruWater van Leefmilieu Brussel voor het raadplegen van de oppervlakte- en grondwatergegevens van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.
Meer weten >
Dat vragen Canal it up, Coördinatie Zenne en andere organisaties in een open brief aan Minister van Leefmilieu Alain Maron en Minister-President Rudi Vervoort. Het lozen van rioolwater in de Zenne en het kanaal moet stopgezet worden. Het volgende Waterbeheerplan 2022-2027 moet het mogelijk maken in 2027 te voldoen aan de Europese Kaderrichtlijn Water. Hiervoor zijn meer ambitie en middelen nodig dan vandaag aan de dag gelegd worden.
Meer weten >
Brusselse bronnen hun verdiende plaats teruggeven in ons collectief bewustzijn!
Vroeger had elk Brussels dorpje een bron die aan zijn patroonheilige was opgedragen. Vandaag zijn een deel van deze bronnen verdwenen, weinig bekend, of soms zelfs verwaarloosd. In Brussel wil een samenwerkingsproject deze bronnen identificeren en beter bekend maken om zo hun verdiende plaats terug te geven in ons collectief erfgoed.
Meer weten >