logo
banner

In de kijker

Vacature lesgever

Coördinatie Zenne-Coordination Senne vzw/asbl zoekt een lesgever M/V/X.
Meer info >

Vacature gids

Kandidaat-gidsen voor geleide bezoeken aan het waterzuiveringsstation Brussel-Noord M/V/X. Meer info >

Blijf op de hoogte

Blijf je graag op de hoogte van onze activiteiten en ontvang je graag de Zennekrant, meld je dan aan voor onze mailinglijst. Inschrijven >

Word gids of lesgever

Deel je graag een boeiend verhaal en ben je zelf leergierig? Word gids of lesgever bij Coördinatie Zenne! Contacteer ons >

Actualiteit

Wandeling langs het water rond de AXA-site in Watermaal-Bosvoorde

Zaterdag 25 januari 2020: u bent van harte welkom voor een participatieve wandeling rond de AXA-site. Verschillende actoren (Brussel Natuur, Commission Ornithologique de Watermael-Boitsfort, Vrienden van het Zoniënwoud, Coördinatie Zenne) zullen er het woord nemen om het te hebben over de Woluwe en haar vallei, de Natura 2000-bescherming en de limieten daarvan, en de fauna en flora in het Woluwedal die in stand gehouden moeten worden.

Meer weten >

Brusselse Waterdagen 2020

Van zondag 22 tot zondag 29 maart 2020 zijn het de Brusselse Waterdagen: het blauwe patrimonium van de hoofdstad staat een week lang in de kijker en de Brusselaars kunnen ‘Brussel langs het water’ herontdekken. We nodigen u uit om uw activiteiten en kennis rond het thema water te delen. De activiteiten moeten gratis en toegankelijk zijn voor het grote publiek.

Info ter attentie van de partners >

Hier begint de zee

Voor de Brusselse Waterdagen worden tags ‘Hier begint de zee’ aangebracht naast rioolputjes. Brusselaars worden zo bewust gemaakt van de link tussen hun riolering en de zee. Deze ‘stedelijke voetafdrukken’ zorgen ervoor dat ze geen afval gooien in hun riool!

Meer weten >

Cursus: Natuur in de stad - Brussel

Maandag 4 & zaterdag 9 mei 2020: Coördinatie Zenne werk samen met Natuurpunt CVN en Natuurpunt Brussel aan de opleiding van de natuurgidsen in stad in Brussel. Deze cursus geeft je een breder zicht op de natuur in Brussel en laat je verrassende plekjes ontdekken! Coördinatie Zenne zal voor het luik ‘water’ zorgen.

Info en inschrijvingen >

Vogelzangbeek / Vleze / Zuunbeek: door de valleien heen!

Zaterdag 16 mei 2020: Ontdekking van het natuurgebied ‘Oude Zuun’ in Sint-Pieters-Leeuw en van de hermeandering en saneringswerken van de Zuunbeek stroomopwaarts Brussel. Een samenwerking van Natuurpunt Leeuwse Natuurvrienden, CCN Vogelzang CBN en Coördinatie Zenne. Meer details volgen nog.

Activiteiten voor scholen

Tal van activiteiten kunnen op vraag van scholen georganiseerd worden rond het thema water.

Meer weten >

Dossier 'Brusselse bronnen'

Brusselse bronnen hun verdiende plaats teruggeven in ons collectief bewustzijn!
Vroeger had elk Brussels dorpje een bron die aan zijn patroonheilige was opgedragen. Vandaag zijn een deel van deze bronnen verdwenen, weinig bekend, of soms zelfs verwaarloosd. In Brussel wil een samenwerkingsproject deze bronnen identificeren en beter bekend maken om zo hun verdiende plaats terug te geven in ons collectief erfgoed.

Meer weten >

Wandelgidsen 'Zoektocht naar een waterloop'

De wandelgidsen zijn online beschikbaar, sommige in papieren versie, om u op ontdekking van de waterlopen van de Zennevallei te laten gaan. Deze wandelingen kunnen voor groepen ook gegidst worden.

Meer weten >