logo
banner

Reizende tentoonstellingen

Brussel, Stad en Gewest aan het water: haar haven, haar kanaal en haar rivier

foto Coördinatie Zenne heeft i.s.m. Brussels by Water - een vereniging die zich inzet voor het zachte toerisme op en langs de waterweg in het Brussels Gewest- een tweetalige reizende tentoonstelling uitgewerkt over het thema 'Brussel, Stad en Gewest aan het water: haar haven, haar kanaal en haar rivier'.

Doel: de tentoonstelling wil alle facetten van het kanaal belichten, een positief beeld van het kanaal en de Zenne aan het brede publiek overbrengen en de vele mogelijkheden aantonen.Brussel voorstellen als 'stad aan het water' en ook 'gezien vanaf het water' is de bedoeling.

Inhoud: deze expo - tot stand gekomen met de steun van het Brussels Gewest - zet de kanaalzone in de kijker aan de hand van foto's. Inderdaad, beelden zijn vaak meer sprekend, bezitten meer overtuigingskracht dan lange teksten. Zo kan de tentoonstelling op de belangstelling rekenen van een breed publiek, dat toch nog heel wat vooroordelen heeft met betrekking tot de kanaalzone.

De foto's worden begeleid met tweetalige commentaren die de verschillende strategische plaatsen in Brussel duidelijk weergeven alsook de veelzijdige functies van de waterweg: goederenvervoer, ontspanning, waterbeheer, zachte mobiliteit, natuur en ecologie, openbare ruimte voor ontmoeting, stadsintegratie, enz.

Voor de foto's van de tentoonstelling, klik hier.


De Brusselse waterlopen

foto De tentoonstelling geeft, via kaarten en foto’s, een overzicht van bekende en minder bekende waterlopen in Brussel!

Klik hier voor een virtueel voorproefje.


Het Zennebekken, zijn rivier en zijn kanaal van bron tot monding

foto Klik hier voor een virtueel voorproefje van de Zenne van bron tot monding.
Klik hier voor een virtueel voorproefje van het 'Zennekanaal' van bron tot monding.