Klik hier indien de mail niet goed wordt weergegeven. Pour la version FR, cliquez ici.
logo CoZ-CoS
UITNODIGING

--- Terug naar de bron ---
Deel 12: de bronnen van de Roodkloosterbeekvallei
in Oudergem


Woensdag 28 juni 2023 | 15:00 - 18:00
     
  Voor deze nieuwe activiteit in de reeks ‘Terug naar de bron’ nodigen we u uit om meer dan 15 bronnen te ontdekken in de vallei van de Roodkloosterbeek, sommige monumentaal, andere meer discreet. We zullen het ook hebben over de beken en vijvers die deze bronnen voeden en over het gebruik dat de kanunniken van de priorij van het Rood Klooster er in het verleden van maakten. We volgen de loop van de beek en komen achtereenvolgens door de Roodkloostersite, het Zoniënwoud en de tuin Jean Massart.
Tijdens het bezoek zal de smartphone-versie van de wandeling worden ingehuldigd, beschikbaar via de applicatie 'erfgoed'. Download de applicatie en scan vervolgens de QR-code hiernaast.

Een samenwerkingsproject om de Brusselse bronnen hun verdiende plaats terug te geven in ons collectief erfgoed!

Vroeger had elk Brussels dorpje een bron die aan zijn patroonheilige was opgedragen. Vandaag zijn een deel van deze bronnen verdwenen, weinig bekend of soms helemaal verwaarloosd. In Brussel wil een samenwerkingsproject deze bronnen identificeren en beter bekend maken om zo hun verdiende plaats terug te geven in ons collectief erfgoed.

Hebt u informatie of bepaalde anekdotes over Brusselse bronnen? Hebt u in uw buurt een bron die u graag beter zou willen laten kennen of herwaarderen?
Neem dan contact met ons op via e-mail of tel. 02 206 12 07 om uw kennis te delen en zo dit kleine vergeten blauwe erfgoed nieuw leven in te blazen.

Kom met ons herbronnen op deze activiteit!

Coördinatie Zenne-Coordination Senne
 
     
     
 
PRAKTISCHE INFO

Wanneer: woensdag 28 juni 2023 van 15u tot 18u (+ mogelijke afsluitingsdrink).
Vertrek: site van de priorij van het Rood Klooster, naast de fontein
(Rood-Kloosterstraat 4, Oudergem)
Taal: Nederlands en Frans
Prijs: € 3 te betalen op de rekening van Coördinatie Zenne:
IBAN BE21 0014 5041 2203
Inschrijven: is nodig en kan via het inschrijvingsformulier >


Meer weten over het onderwerp 'De Brusselse bronnen' >

Volg dit event op Facebook >
Volg onze Facebook-pagina >
 
     

Deze activiteit wordt georganiseerd door Coördinatie Zenne, werkgroep en partner van Grenzeloze Schelde.In samenwerking met en/of met de steun van:U ontvangt deze mail omdat u bent ingeschreven op onze nieuwsbrief en/of omdat de inhoud van deze uitnodiging u rechtstreeks kan aanbelangen.
Als organisatie geven we u volledige openheid over welke gegevens we verzamelen en wat we met die data doen. Klik door naar ons privacybeleid.
Indien u dit soort informatie niet langer wenst te ontvangen, klik dan hier.