Klik hier indien de mail niet goed wordt weergegeven. Pour la version FR, cliquez ici.
logo CoZ-CoS
UITNODIGING

--- Terug naar de bron ---
Deel 14: de bronnen van de Molenbeekvallei
in Jette


Dinsdag 25 juni 2024 | 15:00 - 18:00
     
  Voor deze nieuwe activiteit 'Terug naar de bronnen' nodigen we je uit om de bronnen van de Molenbeekvallei in Jette te ontdekken, evenals de moerassen, vijvers en beken - de Molenbeek, de Kloosterbeek, de Poelbeek en de Laarbeek - die door deze bronnen worden gevoed. Tijdens de begeleide wandeling van 4 km stappen we door het Dielegembos, het Koning Boudewijnpark, het moeras van Jette, het Poelbos en het Laarbeekbos, stuk voor stuk groene gebieden van groot landschappelijk en ecologisch belang. We kunnen ook rekenen op de aanwezigheid van Leefmilieu Brussel en CEBO (een lokale natuurvereniging) voor meer uitleg.

Een samenwerkingsproject om de Brusselse bronnen hun verdiende plaats terug te geven in ons collectief erfgoed!

Vroeger had elk Brussels dorpje een bron die aan zijn patroonheilige was opgedragen. Vandaag is een deel van deze bronnen verdwenen, weinig bekend of soms helemaal verwaarloosd. In Brussel wordt al enkele jaren samengewerkt om ze te inventariseren, te herwaarderen en te beschermen, zodat ze hun rechtmatige plaats in ons collectieve erfgoed weer kunnen innemen.

Hebt u informatie of bepaalde anekdotes over Brusselse bronnen? Hebt u in uw buurt een bron die u graag beter zou willen laten kennen of herwaarderen?
Neem dan contact met ons op via e-mail of tel. 02 206 12 07 om uw kennis te delen en zo dit kleine vergeten blauwe erfgoed nieuw leven in te blazen.

Kom met ons herbronnen op deze activiteit!

Coördinatie Zenne-Coordination Senne
 
     
     
 
PRAKTISCHE INFO

Wanneer: dinsdag 25 juni 2024 van 15u tot 18u
Vertrek: kruispunt Tuinwijkplein en Heymboschlaan in Jette
Einde van de activiteit: Chalet du Laarbeek, Laarbeeklaan 145 (Jette)
Taal: Nederlands en Frans
Prijs: € 4 te betalen op de rekening van Coördinatie Zenne:
IBAN BE21 0014 5041 2203
Inschrijven:
is nodig via het inschrijvingsformulier >

Meer weten over het onderwerp 'De Brusselse bronnen' >

Volg dit event op Facebook >
Volg ons op Facebook en Instagram
 
     

Deze activiteit wordt georganiseerd door Coördinatie Zenne, werkgroep en partner van Grenzeloze Schelde.In samenwerking met en/of met de steun van:U ontvangt deze mail omdat u bent ingeschreven op onze nieuwsbrief en/of omdat de inhoud van deze uitnodiging u rechtstreeks kan aanbelangen.
Als organisatie geven we u volledige openheid over welke gegevens we verzamelen en wat we met die data doen. Klik door naar ons privacybeleid.
Indien u dit soort informatie niet langer wenst te ontvangen, klik dan hier.