Klik hier indien de mail niet goed wordt weergegeven. Pour la version FR, cliquez ici.
logo CoZ-CoS
UITNODIGING

--- Terug naar de bron ---
Deel 13: de bronnen van de Woluwe
in Watermaal-Bosvoorde


Vrijdag 8 december 2023 | 14:00 - 17:00
     
  Voor deze nieuwe activiteit in de reeks ‘Terug naar de bronnen’ nodigt vzw Coördinatie Zenne u uit om samen meer dan 15 bronnen te ontdekken langs de loop van de Woluwe in Watermaal-Bosvoorde. We zullen het ook hebben over de waterlopen en vijvers die gevoed worden door deze bronnen en de groene zones waarin deze - vaak vergeten - bronnen zich bevinden. Vertrekkend van het Senypark passeren we het Ten Reukenpark, de voormalige site van de Royale Belge, het Leybeekpark en het Vuurkeiendomein, om te eindigen in de wijk Bezemhoek, waar we misschien de mysterieuze 'Heiligenborre' ('Heilige Bron') vinden...

Een samenwerkingsproject om de Brusselse bronnen hun verdiende plaats terug te geven in ons collectief erfgoed!

Vroeger had elk Brussels dorpje een bron die aan zijn patroonheilige was opgedragen. Vandaag is een deel van deze bronnen verdwenen, weinig bekend of soms helemaal verwaarloosd. In Brussel wil een samenwerkingsproject deze bronnen identificeren en beter bekend maken om ze zo hun verdiende plaats terug te geven in ons collectief erfgoed.

Hebt u informatie of bepaalde anekdotes over Brusselse bronnen? Hebt u in uw buurt een bron die u graag beter zou willen laten kennen of herwaarderen?
Neem dan contact met ons op via e-mail of tel. 02 206 12 07 om uw kennis te delen en zo dit kleine vergeten blauwe erfgoed nieuw leven in te blazen.

Kom met ons herbronnen op deze activiteit!

Coördinatie Zenne-Coordination Senne
 
     
     
 
PRAKTISCHE INFO

Wanneer: vrijdag 8 december 2023 van 14u tot 17u (+ mogelijke afsluitingsdrink)
Vertrek: aan de ingang van het Senypark (Charles Lemairestraat 6, Oudergem)
Einde van de activiteit: Heiligenborre 16 in Watermaal-Bosvoorde (tram 8 om terug te keren naar het vertrekpunt)
Taal: Nederlands en Frans
Prijs: € 3 te betalen op de rekening van Coördinatie Zenne:
IBAN BE21 0014 5041 2203
Inschrijven:
deze wandeling is VOLZET

Meer weten over het onderwerp 'De Brusselse bronnen' >

Volg dit event op Facebook >
Volg ons op Facebook en Instagram
 
     

Deze activiteit wordt georganiseerd door Coördinatie Zenne, werkgroep en partner van Grenzeloze Schelde.In samenwerking met en/of met de steun van:U ontvangt deze mail omdat u bent ingeschreven op onze nieuwsbrief en/of omdat de inhoud van deze uitnodiging u rechtstreeks kan aanbelangen.
Als organisatie geven we u volledige openheid over welke gegevens we verzamelen en wat we met die data doen. Klik door naar ons privacybeleid.
Indien u dit soort informatie niet langer wenst te ontvangen, klik dan hier.