Klik hier indien de mail niet goed wordt weergegeven. Pour la version FR, cliquez ici.
logo CoZ-CoS
UITNODIGING

--- Terug naar de bron ---
Deel 11: de bronnen van de Molenbeek
in Sint-Agatha-Berchem en Dilbeek


Dinsdag 6 december 2022 | 14:30 - 17:00
     
  Voor deze elfde activiteit in de reeks ‘Terug naar de bron’ nodigen we u uit om de Molenbeekvallei in Sint-Agatha-Berchem en Dilbeek te verkennen. Deze interregionale waterloop ontspringt in Vlaams-Brabant. Over een paar honderd meter markeert de bedding ook de grens tussen Dilbeek en Sint-Agatha-Berchem. Tijdens deze begeleide wandeling van 4 km ontdekken we bronnen, maar ook de beekjes en natte zones of moerassen die ze voeden, langs plaatsen met suggestieve namen waar dit water uit de grond komt: aan het moeras van Kattebroek, in het Wilderbos, in het natuurreservaat van de Thaborberg, in de wijk Kweeperenboom, maar ook op het Kerkplein!

Een samenwerkingsproject om de Brusselse bronnen hun verdiende plaats terug te geven in ons collectief erfgoed!

Vroeger had elk Brussels dorpje een bron die aan zijn patroonheilige was opgedragen. Vandaag zijn een deel van deze bronnen verdwenen, weinig bekend, of soms zelfs verwaarloosd. In Brussel wil een samenwerkingsproject deze bronnen identificeren en beter bekend maken om zo hun verdiende plaats terug te geven in ons collectief erfgoed.

Hebt u informatie of bepaalde anekdotes over de bronnen in Sint-Agatha-Berchem en Dilbeek? Hebt u in uw buurt een bron die u graag beter zou willen laten kennen of herwaarderen? Neem dan contact met ons op via e-mail of tel. 02 206 12 07 om uw kennis te delen en zo dit kleine vergeten blauwe erfgoed nieuw leven in te blazen.

Kom met ons herbronnen op deze activiteit!

Coördinatie Zenne-Coordination Senne
 
     
     
 
PRAKTISCHE INFO

Wanneer: dinsdag 6 december 2022 van 14.30u tot 17u.
Vertrek: Kerkplein, Sint-Agatha-Berchem
Taal: Nederlands en Frans
Prijs: € 3 te betalen op de rekening van Coördinatie Zenne:
IBAN BE21 0014 5041 2203
Inschrijven:
deze activiteit is VOLZET!

Meer weten over het onderwerp 'De Brusselse bronnen' >

Volg dit event op Facebook >
Volg onze Facebook-pagina >
 
     

Deze activiteit wordt georganiseerd door Coördinatie Zenne, werkgroep en partner van Grenzeloze Schelde.In samenwerking met en/of met de steun van:U ontvangt deze mail omdat u bent ingeschreven op onze nieuwsbrief en/of omdat de inhoud van deze uitnodiging u rechtstreeks kan aanbelangen.
Als organisatie geven we u volledige openheid over welke gegevens we verzamelen en wat we met die data doen. Klik door naar ons privacybeleid.
Indien u dit soort informatie niet langer wenst te ontvangen, klik dan hier.