Is deze mail onleesbaar, klik dan hier. Pour la version FR, cliquez ici.UITNODIGING

Driedaagse verkenning van Zenne en 'Zennekanaal'
van bron tot monding

Met de boot, de bus, de fiets en te voet
donderdag 20, vrijdag 21 en zaterdag 22 augustus 2015Geachte mevrouw, geachte heer,
Beste vrienden van de Zenne en het 'Zennekanaal',

Ter gelegenheid van haar 10de verjaardag organiseert de vzw Coördinatie Zenne-Coordination Senne samen met haar partners, een driedaagse verkenning van de Zenne en het 'Zennekanaal' van bron tot monding.

Wat? Op donderdag 20, vrijdag 21 en zaterdag 22 augustus gaan we met de boot, de bus, de fiets of te voet de waterlopen van het Zennebekken ontdekken om ze beter te begrijpen.

Waarom? Om de troeven en knelpunten van de Zenne, het kanaal en hun zijrivieren beter te begrijpen. Deze activiteit wil de informatie-uitwisseling tussen verenigingen, burgers, politici en administraties van Vlaanderen, Brussel en Wallonië aanmoedigen. Kortom, een integrale en interregionale aanpak in het Zennebekken bevorderen.

Hoe? Natuur, erfgoed, water in de stad, kunstwerken en het leven op en langs het water vormen het decor om u de realisaties, projecten, plannen en ideeën voor te stellen. Regionale en lokale instanties, net als bevoegde actoren, zullen aanwezig zijn op het terrein en regelmatig het woord nemen.


PROGRAMMA

Tijdens de drie dagen komen verschillende uitdagingen voor de interregionale waterlopen aan bod: waterkwaliteit en -kwantiteit, waterzuivering, biodiversiteit, scheepvaart, mobiliteit, recreatie en toerisme, waterbevoorrading, overstromingen, water in de stad en de linken tussen de Zenne en het Zennekanaal... Ook meer lokale thema’s krijgen een plaats tijdens deze drie dagen.

Donderdag 20 augustus: Bovenloop en brongebied - Zenne en ‘Zennekanaal’ - combinatie boot, bus en fiets (facultatief) tussen Halle en Seneffe.

Vrijdag 21 augustus: Het verstedelijkt gebied - Zenne en ‘Zennekanaal’ - combinatie boot en fiets (facultatief) tussen Halle, Brussel en Vilvoorde.

Zaterdag 22 augustus: Benedenloop en monding - Zenne en ‘Zennekanaal’- combinatie boot en fiets (facultatief) tussen Brussel, Mechelen en Willebroek.

Voor details, klik HIER.

Alle uitleg zal zowel in het Nederlands als het Frans worden gegeven. Het schip - met tentoonstelling - is het basisvervoermiddel en de plaats voor contacten, presentaties en maaltijden.


fotos


DEELNAMEPRIJS

€ 40 per dag per persoon.
25% korting voor leden van milieuverenigingen en studenten.
In de prijs zijn begrepen: de boot, de bus, de bezoeken, het transport van de fietsen, de lunch en 2 drankjes per dag. Facultatief: overnachting op donderdag en/of vrijdag: contacteer ons voor inlichtingen.

INSCHRIJVEN

Vòòr 16 augustus met het inschrijvingsformulier. U kan deelnemen aan 1, 2 of 3 dagen naar keuze. Enkele dagen voor de activiteit en mits betaling van de deelnameprijs ontvangt u een bevestigingsmail voor uw deelname met de praktische afspraken.

Aarzel niet deze uitnodiging door te sturen naar vrienden, collega's en andere mogelijk geïnteresseerden!

We hopen van harte u te mogen ontmoeten op deze interessante, zomerse en gezellige activiteit in het Zennebekken!David Kuborn - Ophélie Goemaere

TEL: +32 2 206 12 07
E-mail - www.coordinatiezenne.be

Dolores Baita - Mérielle Van de Graaf

TEL: +32 2 201 08 08
E-mail - www.grenzelozeschelde.orglogos

Deze activiteit wordt gerealiseerd door Coördinatie Zenne en Grenzeloze Schelde,
In samenwerking met Contrat de Rivière Senne, het Bekkensecretariaat Dijle- en Zennebekken,
Metrolab brabantSZenne en de gemeenten, provincies en gewesten van het Zennebekken.


Indien u dit soort informatie niet langer wenst te ontvangen, klik dan hier.