logo
banner

In de kijker

Blijf op de hoogte

Blijf je graag op de hoogte van onze activiteiten en ontvang je graag de Zennekrant, meld je dan aan voor onze mailinglijst. Inschrijven >

Word gids of lesgever

Deel je graag een boeiend verhaal en ben je zelf leergierig? Word gids of lesgever bij Coördinatie Zenne! Contacteer ons >

fb-volg-ons.png (5,374 bytes)


Actualiteit

Boottocht op het 'Zennekanaal', een ecologische corridor in het hart van Brussel

Zaterdag 29 april 2017: kennismaking met de stad vanaf het water met speciale aandacht voor de natuur en de biodiversiteit. Naast zijn vele andere functies speelt het ‘Zennekanaal’ inderdaad ook een rol als ecologische corridor. Om dit groene en blauwe netwerk - waar Brussel een enorme nood aan heeft - te versterken, worden tal van projecten en initiatieven opgestart. Tijdens de boottocht zijn er korte presentaties van de lopende projecten, zoals het plan Ooievaar, vogelwaarnemingen (vergeet uw verrekijker niet!) en is er tijd voor gezellige babbels en discussies over dit boeiende thema.

Meer weten >

Zennetocht: fiets mee naar de bron van de Zenne (75 km)

Zondag 28 mei 2017: 10de editie van de Zennetocht! Fiets mee langs de prachtige Vallée des Oiseaux naar de bron van de Zenne en terug via een nieuw stuk Ravel. Gids Paul Delerue laat je het neusje van de zalm zien. Geniet van een hele dag fietsplezier. Gratis deelname!

Meer weten en inschrijven >

Milieueducatieve boottochten 'Brussel langs het water ontdekken'

Van 4 tot 24 oktober 2017 organiseert Coördinatie Zenne opnieuw de milieueducatieve rondvaarten op het 'Zennekanaal' in Brussel. Deze tochten laten leerlingen op een originele manier kennismaken met de thema’s water en waterlopen. Actief waarnemen, beleven en zelf onderzoeken vormen de basis van het programma dat uit 3 ateliers van elk 45 minuten bestaat.

Meer weten >

Gids 'Water in Brussel'

Ter gelegenheid van de Brusselse waterdagen, wordt de gids ‘Water in Brussel’ uitgegeven.
In de gids ‘Water in Brussel’ vindt u niet alleen een schat aan informatie over het water en de geschiedenis van het water in Brussel, maar ook een overzicht van de vele organisaties die educatieve activiteiten aanbieden over de thema’s water, waterlopen en natte natuur. De gids is op vraag verkrijgbaar bij Leefmilieu Brussel (T. 02 775 75 75).

Download de gids >