logo
banner

In de kijker

Blijf op de hoogte

Blijf je graag op de hoogte van onze activiteiten en ontvang je graag de Zennekrant, meld je dan aan voor onze mailinglijst. Inschrijven >

Word gids of lesgever

Deel je graag een boeiend verhaal en ben je zelf leergierig? Word gids of lesgever bij Coördinatie Zenne! Contacteer ons >

fb-volg-ons.png (5,374 bytes)


Actualiteit

Natuur is de oplossing bij hittegolven en droogte, niet het probleem

De laatste dagen lijkt de natuur intrekken levensgevaarlijk. Door de droogte is het brandgevaar groot en zijn verschillende natuurgebieden afgesloten: Code Rood. Een terechte bekommernis in een aantal gebieden. Maar daarmee wordt een compleet verkeerd beeld geschapen. Natuur is niet het probleem bij droogte. Wel integendeel, zegt Lieven De Schamphelaere, voorzitter van Natuurpunt.

Meer weten >

Afterwork 'de Zenne in Brussel': Plannen, toekomstperspectieve & debat

Dinsdag 27 juni 2017 van 16u/17u tot 19u30
Informatie- en uitwisselingsmoment over de Zenne en de vooruitzichten voor haar herwaardering in Brussel. Deze activiteit wil nieuwe projecten ondersteuning bieden én ze ook sturen in functie van uw opmerkingen en wensen. Het is dus de bedoeling om mee te werken aan een constructieve dialoog tussen de betrokkenen.
 

Meer weten >

Aquiris is nu ook lid van het 'Plan Ooievaar' - Solvay was de voortrekker

Goed nieuws voor de biodiversiteit langs de Zenne en het 'Zennekanaal'. Andere bedrijven worden uitgenodigd om ook mee te werken!

Reportage >
Plan Ooievaar >

Milieueducatieve boottochten 'Brussel langs het water ontdekken'

Van 4 tot 24 oktober 2017 organiseert Coördinatie Zenne opnieuw de milieueducatieve rondvaarten op het 'Zennekanaal' in Brussel. Deze tochten laten leerlingen op een originele manier kennismaken met de thema’s water en waterlopen. Actief waarnemen, beleven en zelf onderzoeken vormen de basis van het programma dat uit 3 ateliers van elk 45 minuten bestaat.

Meer weten >

Gids 'Water in Brussel'

Ter gelegenheid van de Brusselse waterdagen, wordt de gids ‘Water in Brussel’ uitgegeven.
In de gids ‘Water in Brussel’ vindt u niet alleen een schat aan informatie over het water en de geschiedenis van het water in Brussel, maar ook een overzicht van de vele organisaties die educatieve activiteiten aanbieden over de thema’s water, waterlopen en natte natuur. De gids is op vraag verkrijgbaar bij Leefmilieu Brussel (T. 02 775 75 75).

Download de gids >