logo
banner

In de kijker

Blijf op de hoogte

Blijf je graag op de hoogte van onze activiteiten en ontvang je graag de Zennekrant, meld je dan aan voor onze mailinglijst. Inschrijven >

Word gids of lesgever

Deel je graag een boeiend verhaal en ben je zelf leergierig? Word gids of lesgever bij Coördinatie Zenne! Contacteer ons >

fb-volg-ons.png (5,374 bytes)


Actualiteit

Zomerwandelingen van de Zennevallei

Deze zomer nodigt Coördinatie Zenne je uit om verschillende waterlopen van het Zennebekken te leren kennen. Tijdens de begeleide excursie vertellen gids en gastspreker je over de identiteit van de waterloop. Een ideale mix tussen ontspannen, leuke contacten en bijleren over de natuur en het water in je buurt. Elke wandeling focust op een specifieke vallei zonder ook het algemene karakter van de gehele Zennevallei uit het oog te verliezen.

Meer weten >

Autoloze zondag in Brussel? De gelegenheid voor een wandeling 'natuur in de stad'!

Op zondag 18 september 2016 van 9u30 tot 19u, is het hele Brusselse Gewest gesloten voor auto's. De ideale gelegenheid om de Brusselse waterlopen te leren kennen? Coördinatie Zenne nodigt u uit langs de Woluwe (de properste rivier van Brussel), de Molenbeek (terug in openlucht sinds kort) en de overwelfde Zenne (vervangen door het kanaal in centrum Brussel).

Het programma bekijken >

3 vormings- en informatieavonden: de metamorfose van het ‘Zennekanaal’

Je hebt gehoord van de metamorfoses van het kanaal en wil weten hoe de vork in de steel zit? Je kent het kanaal en je wil de mensen die er zorg voor dragen wel eens ontmoeten? Je vraagt je af hoe het kanaal zijn steentje kan bijdragen tot de stadsecologie? Je droomt van goede fietspaden en je zou graag onder de bruggen doorfietsen?
Deze activiteitencyclus in het najaar zal je vragen beantwoorden en je meer inzicht geven in de nieuwe evoluties rond het kanaal!

Meer weten >

Nieuwe editie voor de gids van de Groene wandeling!

Liefhebbers van groen kunnen zich in Brussel uitleven op de Groene wandeling: een lus van 60 km wandel- en fietspaden langs parken, bossen en waterlopen. Een aantal groene ruimten langs het traject werden heraangelegd waaronder het Horzelplein langs de Geleytsbeek in Ukkel of het Koning Boudewijnpark fase 1 en 2 langs de Molenbeek in Jette.

Hier downloadbaar >

Zennekrant nr. 20 - editie Waterbeheerplannen

De Zennekrant wil het Zennebekken op een gewestoverschrijdende en integrale manier benaderen, met oog voor de veelheid aan thema's die hiermee verband houden.

Lees de Zennekrant nr. 20 >

Milieueducatieve boottochten 'Brussel langs het water ontdekken'

Kom met uw leerlingen meevaren op het 'Zennekanaal' in Brussel tijdens de milieueducatieve boottochten van 5 tot 25 oktober 2016. Deze tochten, georganiseerd door Coördinatie Zenne, laten leerlingen op een originele manier kennismaken met de thema’s water en waterlopen. Actief waarnemen, beleven en zelf onderzoeken vormen de basis van het programma dat uit 3 ateliers van elk 45 minuten bestaat.

Meer weten >

Afterwork 'Waterbeheerplannen' - Voor de kwaliteit van onze waterlopen

Wat gebeurt er om de kwaliteit van de waterlopen in het Zennebekken te verbeteren?
Op dinsdag 10 mei 2016 organiseerde Coördinatie Zenne een info- en discussieavond over de thematiek

Europa heeft in het jaar 2000 een richtlijn opgesteld om te komen tot een ‘goede waterkwaliteit’. Om dit te bereiken moet elke lidstaat Stroomgebiedbeheerplannen invoeren. In België is elk Gewest hiervoor verantwoordelijk. Een dergelijk stroomgebiedbeheerplan bepaalt de gewestelijke doelstellingen op het gebied van waterbeheer en bepaalt tegelijk de acties om ze te verwezenlijken. Het Waterbeheerplan van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest voor de periode 2016-2021 is in openbaar onderzoek tot en met 31 mei.

Verslag, presentaties en foto's >

Coördinatie Zenne op Facebook

Like onze Facebook-pagina ‘Grenzeloze Schelde-Escaut sans Frontières’. Je zal er de foto’s zien van de waterlopen in het Zennebekken en de verslagen van onze activiteiten. Deel er ook jouw nieuwsberichten over de waterlopen en het water! >>