Klik hier indien de mail niet goed wordt weergegeven. Pour la version FR, cliquez ici.

Brusselse Waterdagen 2022
Oproep tot medewerking
     
  Mevrouw, Mijnheer,
Beste partner actief rond het thema water in Brussel,

De editie 2021 van de Brusselse Waterdagen werd door de meeste partners positief geëvalueerd, ondanks de beperkingen die het coronavirus met zich meebracht (met 4 in een bubbel weet u nog?). Wat ook opviel was het enthousiasme om bij een volgende editie terug deel te nemen, hopend op meer normale omstandigheden weliswaar.

Waterkwaliteit, waterbeheer, blauw-groene netwerken, waterrecreatie,... stuk voor stuk zijn het actuele thema’s die we een week lang in de kijker willen zetten. We nodigen u uit om activiteiten voor te stellen en uw kennis over het thema water te delen van zondag 20 maart tot zondag 27 maart 2022.
De activiteiten moeten gratis en toegankelijk zijn voor het grote publiek. Als coördinator vragen we steeds de geldende coronamaatregelen te respecteren. Die kennen we nu nog niet voor maart 2022, maar we gaan er van uit dat elkeen intussen voldoende ervaring heeft in het organiseren van activiteiten onder bepaalde voorwaarden zoals het Covid Safe Ticket, het mondmasker, verplichte reservering,...
  • Zondag 20 maart worden voornamelijk activiteiten georganiseerd die gedragen of gesteund worden door publieke actoren (wateroperatoren, gemeenten,...).
  • Zondag 27 maart staat in het teken van bezoeken en gegidste wandelingen die van de gevoerde promotie in het begin van de week profiteren.
  • Tijdens de week moedigen we voornamelijk avondactiviteiten aan, bv. paddentrek, conferentie, film, quiz,...
  • Een milieu-educatief programma specifiek over het thema water wordt tijdens de week aan de scholen aangeboden.
  • De campagne ‘Hier begint de zee’ wordt verlengd. We doen dit in nauwe samenwerking met de 19 gemeentes.
In functie van uw voorstellen wordt een activiteitenprogramma samengesteld en ‘Afspraken aan de waterkant’ uitgewerkt. Deze ‘Afspraken aan de waterkant’ zullen actoren en activiteiten per vallei op een strategische aan water gelinkte locatie samenbrengen en interessante uitwisselingen bevorderen.

Met de steun van Leefmilieu Brussel, coördineert Coördinatie Zenne het hele project, zort voor het mediatiseren en de globale promotie van deze Brusselse Waterdagen en staat ter beschikking om u te ondersteunen in de organisatie van uw activiteiten.

Aarzel niet om ons te contacteren voor bijkomende informatie.
Ook opmerkingen en suggesties zijn altijd welkom!
 
     
     
  Laat ons zodra mogelijk en vóór eind december 2021 weten of u
wil meewerken aan de Brusselse Waterdagen. Dit doet u best door ons het deelnameformulier volledig ingevuld terug te sturen.

We contacteren u van zodra we zicht hebben op alle binnengekomen activiteiten en concretiseren dan onze samenwerking.

Meer informatie vindt u op onze website coordinatiezenne.be/bw2022.htm
 
     
 
 
Coördinatie Zenne voor Leefmilieu Brussel,
met de steun van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest

Akenkaai 2bis, 1000 Brussel
TEL.: 02 206 12 07 - www.coordinatiezenne.be

Volg ons op Instagram! Instagram
Facebook
Volg ons op Facebook!

U ontvangt deze mail omdat u bent ingeschreven op onze nieuwsbrief en/of omdat de inhoud van deze uitnodiging u rechtstreeks
kan aanbelangen. Als organisatie geven we u volledige openheid over welke gegevens we verzamelen en wat we met die data doen.
Klik door naar ons privacybeleid. Indien u dit soort informatie niet langer wenst te ontvangen, klik dan hier.