Klik hier indien de mail niet goed wordt weergegeven. Pour la version FR, cliquez ici.


    UITNODIGING

Afterwork:
Alternatief regenwaterbeheer
voor een duurzame stad


Dinsdag 30 november 2021
van 16.30u tot 20u
logo
 
     
  De voortschrijdende verharding van onze steden in combinatie met de klimaatverandering stelt ons voor grote uitdagingen: verhoogd risico op overstromingen, frequente lozingen van afvalwater in onze waterlopen via overstorten, verlaging van het grondwaterpeil, hitte-eilanden en grote druk op de biodiversiteit in de stad.

Een deel van de oplossing voor deze problemen ligt in het alternatief beheer van regenwater. Het is stilaan algemeen bekend dat op allerlei manieren moet vermeden worden dat proper regenwater naar de riool vloeit. Regenwater ophouden, laten indringen in de bodem, verzamelen en gebruiken kan helpen om een stad veerkrachtiger én aangenamer te maken: thuis, in de wijk, in de gemeente en op de schaal van de regio. Op alle niveaus is veel mogelijk.

Hoewel deze alternatieven momenteel goed gedocumenteerd zijn, lijkt hun invoering in de praktijk traag in vergelijking met de dringendheid waarin we ons bevinden. We nodigen daarom iedereen met interesse in dit thema of betrokkenheid bij de transformatie van ons territorium uit tijdens dit afterwork-moment om zich te laten inspireren door onze verschillende sprekers. Het doel is enerzijds om de alternatieven voor regenwaterbeheer op verschillende schaalniveaus voor te stellen, evenals de remmen en obstakels voor de invoering ervan.

Gedetailleerd programma >


COVID-UPDATE!

Ten gevolge de nieuwe covid-maatregelen zijn wij genoodzaakt enkele aanpassingen aan te brengen in de organisatie van dit event.

De conferentie zal live plaatshebben zoals voorzien. Naast het voorleggen van het Covid Safe Ticket zullen de deelnemers ook het mondmasker moeten gebruiken. We kunnen helaas geen catering voorzien. Breng gerust zelf iets te drinken en te eten mee.

Voor diegenen die niet willen of kunnen fysiek aanwezig zijn, zullen wij de conferentie opnemen en achteraf online posten op onze website.

Het evenement is gratis.
Wel vragen we iedereen het inschrijvingsformulier in te vullen.

We hopen alsnog op uw talrijke fysieke aanwezigheid te kunnen rekenen.
 
     
     
  PRAKTISCHE INFO

Wanneer: dinsdag 30 november 2021, 16.30u tot 20u.
Waar: auditorium Leefmilieu Brussel - Thurn & Taxis.
Taal: Nederlands en Frans
Prijs: gratis
Inschrijven: het is nodig om zich vooraf in te schrijven via
het inschrijvingsformulier

Volg dit event op Facebook >

Aandacht: Covid Safe Ticket en mondmasker verplicht!
 
     
foto  
Deze activiteit wordt georganiseerd door Coördinatie Zenne,
werkgroep en partner van Grenzeloze Schelde.


In samenwerking met en/of met de steun van:Follow us on facebook >


U ontvangt deze mail omdat u bent ingeschreven op onze nieuwsbrief en/of omdat de inhoud van deze uitnodiging u rechtstreeks kan aanbelangen.
Als organisatie geven we u volledige openheid over welke gegevens we verzamelen en wat we met die data doen. Klik door naar ons privacybeleid.
Indien u dit soort informatie niet langer wenst te ontvangen, klik dan hier.