Is deze mail onleesbaar, klik dan hier. Pour la version FR, cliquez ici.UITNODIGING

SZenne afterworks

Avondwandelingen in de ZennevalleiDeze zomer nodigt Coördinatie Zenne, werkgroep van Grenzeloze Schelde, je uit om de verschillende waterlopen in Brussel en de groene rand te leren kennen tijdens een gezellige avondwandeling.

Iedereen is welkom! Geniet na het werk of als afsluiter van een prettige zomerdag van een afterwork-wandeling, de ideale mix tussen ontspannen, leuke contacten en bijleren over de natuur en het water in je buurt!

De wandelingen leiden ons zowel langs stedelijk groen als naar natuurlijke beekvalleien in het hart van de stad. Tijdens een tweetalig begeleide excursie vertellen gids en gastspreker
je over de identiteit van de interregionale waterloop als deel van het watersysteem van de Zennevallei. Er is ook de mogelijkheid om tijdens en na de wandeling bij een drankje een boeiende dialoog aan te gaan met de andere aanwezigen.

Elke wandeling focust op een specifieke vallei zonder ook het algemene karakter van de gehele Zennevallei uit het oog te verliezen.


PROGRAMMA

Bekijk hier het gedetailleerde programma.

Molenbeek   De Molenbeek, een groene vallei aan de rand van de stad
donderdag 25 juni 2015

De Molenbeek is een groenblauwe corridor die Vlaanderen met Brussel verbindt. Tijdens deze wandeling, die gedeeltelijk door Natura 2000-gebied gaat, ontdek je een prachtige beekvallei waar de natuur zich heeft kunnen ontwikkelen, ook al is de stad nooit veraf.
Voorstelling van een nieuwe wandelgids >
 
kanaal   Het kanaal, dé waterloop tussen Brussel en Vilvoorde
dinsdag 14 juli 2015

Sinds de overwelving van de Zenne is het ‘Zennekanaal’ dé waterloop van Brussel. Het Kanaalplan in Brussel, Watersite in Vilvoorde... De aandacht is duidelijk gericht op het 'Zennekanaal'. Een goede gelegenheid om tussen Brussel en Vilvoorde te varen, de ontwikkelingen langsheen het water waar te nemen en te praten over het integraal en multifunctioneel gebruik en beheer van de waterloop, tijdens een boottocht op het kanaal.
 
Woluwe   Fietsen in de Woluwevallei, langs parken en natuurgebieden
woensdag 26 augustus 2015

Een goede conditie is niet nodig om deel te nemen aan deze fietstocht. De tocht brengt ons op een aangenaam tempo langs de mooie parken en natuurgebieden die samen de vallei van de Woluwe vormen. Op de plaats van afspraak kan je een Villo ontlenen.
 
Anderlecht   De open Zenne en het kanaal in Anderlecht
woensdag 16 september 2015

Deze wandeling brengt je tot bij een locatie waar de Zenne nog in open lucht stroomt. Maar ook dé huidige waterloop van Brussel, het 'Zennekanaal', komt aan bod. Er wordt aandacht besteed aan de geschiedenis van beide waterlopen, hun verschillende functies, verbindingen, potentieel en aan de toekomstvisie.
 
PRAKTISCHE INFO

Deelnameprijs: wandeling aan € 3 - boottocht aan € 10 (kinderen € 8).
Bij ontvangst van de betaling is je inschrijving definitief.
Duur: +/- 2u vanaf 17.30u.
Inschrijven: via het online formulier.
Raadpleeg zeker de website enkele dagen op voorhand voor de laatste informatie.
Ook op onze Facebook pagina vind je de laatste informatie.

Aarzel niet deze uitnodiging door te sturen naar collega's, vrienden en andere mogelijk geïnteresseerden!

Wij hopen je van harte te mogen verwelkomen!David Kuborn

TEL: +32 2 206 12 07
E-mail - www.coordinatiezenne.be

Ophélie Goemaere - Mérielle Van de Graaf

TEL: +32 2 206 12 09
E-mail - www.grenzelozeschelde.orgWaarom SZenne afterworks?
  • Om de kennismaking te bevorderen met de waterlopen die Brussel en de Vlaamse rand verbinden: bewoners, wandelaars, fietsers, deskundigen, leden van milieu- en natuurverenigingen, regionale en lokale beheerders van natuur en waterlopen, gemeentelijke en gewestelijke mandatarissen en elke andere geïnteresseerde.
  • Om te laten zien en vernemen wat in de valleien leeft en gebeurt, aan beide zijden van de gewestgrens.
  • Om de actuele problemen en kansen van de waterlopen in het Zennebekken in de schijnwerpers te plaatsen, vanuit het besef dat beleid en beheer van een waterloop een grensoverschrijdende aanpak nodig heeft.
  • Bevorderen van een gezellige ontmoeting langs een waterloop tussen terreinbeheerders en -kenners en geïnteresseerde personen.
logos

Indien u dit soort informatie niet langer wenst te ontvangen, klik dan hier.