logo
banner

In de kijker

Vacature lesgever

Coördinatie Zenne-Coordination Senne vzw/asbl zoekt een lesgever M/V. Meer info >

Vacature gids

Kandidaat-gidsen voor geleide bezoeken aan het waterzuiveringsstation Brussel-Noord M/V. Meer info >

Blijf op de hoogte

Blijf je graag op de hoogte van onze activiteiten en ontvang je graag de Zennekrant, meld je dan aan voor onze mailinglijst. Inschrijven >

Word gids of lesgever

Deel je graag een boeiend verhaal en ben je zelf leergierig? Word gids of lesgever bij Coördinatie Zenne! Contacteer ons >

Actualiteit

Brusselse Waterdagen 2019

Van zondag 17 tot zondag 24 maart 2019 vinden de Brusselse Waterdagen plaats: een mooie gelegenheid om het blauwe patrimonium van de hoofdstad in de bloemetjes te zetten en de Brusselaars uit te nodigen om Brussel langs het water te ontdekken!

Meer weten >
Voor scholen >
Info ter attentie van de partners >

Dossier 'Brusselse bronnen'

Brusselse bronnen hun verdiende plaats teruggeven in ons collectief bewustzijn!
Vroeger had elk Brussels dorpje een bron die aan zijn patroonheilige was opgedragen. Vandaag zijn een deel van deze bronnen verdwenen, weinig bekend, of soms zelfs verwaarloosd. In Brussel wil een samenwerkingsproject deze bronnen identificeren en beter bekend maken om zo hun verdiende plaats terug te geven in ons collectief erfgoed.

Meer weten >

Water4Climate mars

Op donderdag 21 maart 2019, één dag voor de Wereldwaterdag, organiseert de Vrije Universiteit Brussel (VUB) een 6 kilometer lange demonstratietocht van St. Gillis via Rogier (waar we ons bij de #YouthForClimate mars zullen aansluiten) naar BXL-Zuid. De Water4Climate mars hoopt hiermee burgers, wetenschappers en maatschappelijke organisaties samen te brengen om campagne te voeren voor bewustwording van het probleem, en van het nationale belang van strategieën om hieraan het hoofd te bieden.

Meer weten >

Educatieve wandelingen langs Brusselse waterlopen

Coördinatie Zenne nodigt u uit voor een interessante én boeiende ontdekkingstocht naar het 'Water in Brussel'! Misschien nam u al deel aan één van onze milieueducatieve boottochten op het kanaal? Weet u dat er ook educatieve wandelingen zijn langs de waterloop in de buurt van uw school?

Meer weten >
Download de folder >

Waterkwaliteit meten van een waterloop dichtbij de school

We ontdekken op basis van verschillende experimenten hoe het gesteld is met de waterkwaliteit. Door observatie van de omgeving, door analyse van enkele fysicochemische parameters (troebelheid, temperatuur, opgeloste zuurstof, zuurtegraad en nutriënten), door macro-invertebraten te zoeken en aan de hand van deze diertjes de Belgische Biotische Index te bepalen, kunnen we beoordelen of het watersysteem een ‘goede waterkwaliteit’ heeft. We nemen samen een Brusselse waterloop dicht bij onze school onder de loep!

Meer weten >
Download de folder >

Wandelgidsen 'Zoektocht naar een waterloop'

De wandelgidsen zijn online beschikbaar, sommige in papieren versie, om u op ontdekking van de waterlopen van de Zennevallei te laten gaan. Deze wandelingen kunnen voor groepen ook gegidst worden.

Meer weten >