Klik hier indien de mail niet goed wordt weergegeven. Pour la version FR, cliquez ici.


    NIEUWE ANIMATIE

Hier begint de zee
logo
 
     
  Zijn onze riolen verbonden met de zee? Waar gaat ons afvalwater naar toe in Brussel? Wordt het gezuiverd? Heeft het vuil dat in ons afvalwater terechtkomt een impact op het milieu? Wat gebeurt er met vuilnis dat op straat wordt gegooid?

Deze vragen worden op een boeiende manier beantwoord
in de klas en op de speelplaats.

Op basis van een interactieve Powerpoint volgen we het parcours van het water dat in onze huizen aankomt tot aan de zee. We denken na over het gebruik van water thuis en op school en onderzoeken welke afvalstoffen in ons water terechtkomen na gebruik.
Sommigen horen inderdaad niet thuis in de riolen: ze kunnen de watertoevoer in de Rioolwaterzuiveringsinstallatie belemmeren, het riolennetwerk verzadigen of toxisch zijn voor de rioolarbeiders en het milieu. Daarnaast treffen we ook veel zwerfvuil aan op straat. Door wind en regen kan dat terecht komen in onze waterlopen en dus uiteindelijk in de zee.

Oplossingen en alternatieven worden klassikaal besproken om onze ecologische impact te beperken. De animatie eindigt met een ‘tag-actie’ (met verfspuitbussen en sjablonen) van de rioolputjes op de speelplaats met de slogan ‘Hier begint de zee, niets ingooien’.

Op het programma: Interactieve Powerpoint, puzzel, korte film, quiz, tag-actie en tekeningen met krijt.

 
     
     
  PRAKTISCHE INFO

Waar: in de klas en op de speelplaats
Te voorzien: een projector voor de Powerpoint
Doelpubliek: 5&6 LO / 1&2 SO
Duur: +/- 2u
Prijs: 70 EUR
Inschrijven: via het inschrijvingsformulier
 
     

Activiteit gerealiseerd door Coördinatie Zenne, werkgroep en partner van Grenzeloze Schelde,
met de steun van Leefmilieu Brussel en de Vlaamse Gemeenschapscommissie.U vindt hier alle activiteiten voor scholen,
ook de milieueducatieve boottochten!
Follow us on facebook >


U ontvangt deze mail omdat u bent ingeschreven op onze nieuwsbrief en/of omdat de inhoud van deze uitnodiging u rechtstreeks kan aanbelangen.
Als organisatie geven we u volledige openheid over welke gegevens we verzamelen en wat we met die data doen. Klik door naar ons privacybeleid.
Indien u dit soort informatie niet langer wenst te ontvangen, klik dan hier.