Klik hier indien de mail niet goed wordt weergegeven. Pour la version FR, cliquez ici.


    UITNODIGING
De Woluwe, natuurlijk erfgoed om
te bewaren voor de generaties na ons


Wandeling langs het water
rond de AXA-site
in Watermaal-Bosvoorde


Zaterdag 25 januari 2020, 10.30u - 12.30u
 
  foto
     
  De oevers van de Woluwe en de rand van het Zoniënwoud zijn dan wel Natura 2000-gebied, maar ze wekken ook de interesse van bouwpromotoren. Op de grens van Oudergem en Watermaal-Bosvoorde worden momenteel verschillende bouwprojecten onderzocht of reeds uitgevoerd.

De Woluwe, haar vallei en de groene en vochtige zones in het Woluwedal vormen een natuurlijk erfgoed van een uitzonderlijk rijke biodiversiteit, dat cruciaal is voor het behoud van fauna en flora. De oevers van de rivier zouden systematisch beschermd moeten worden om ervoor te zorgen dat ze in verbinding met het Zoniënwoud blijven. Alleen zo kunnen ze een rol spelen als ecologische corridor, kunnen ze een bron van biodiversiteit blijven, overtollig water opvangen bij hevige regenval en als natuurlijke klimaatregeling fungeren tijdens de hittegolven van de toekomst.

Op 25 januari 2020 bent u van harte welkom voor een participatieve wandeling rond de AXA-site. Verschillende actoren (Brussel Natuur, Commission Ornithologique de Watermael-Boitsfort, Vrienden van het Zoniënwoud, Natagora, Coördinatie Zenne) zullen er het woord nemen om het te hebben over de Woluwe en haar vallei, de Natura 2000-bescherming en de limieten daarvan, en de fauna en flora in het Woluwedal die in stand gehouden moeten worden.

AQABEF - Association des quartiers Auderghem-Boitsfort Etangs et Forêt (de wijkvereniging Vijvers en Bos van Oudergem en Bosvoorde) zal ook van de partij zijn om een laatste stand van zaken te geven over de lopende projecten.

De wandeling is participatief bedoeld dus er is ruimte voor vragen en opmerkingen.
Graag tot dan!
 
     
     
  PRAKTISCHE INFO

Wanneer:
zaterdag 25 januari 2020, van 10.30u tot 12.30u
Vertrek:
Vorstlaan 25 in Watermaal-Bosvoorde, voor het voormalige AXA-gebouw
(tram 8 halte Tenreuken of Valkerij - 5’ te voet)
Taal: elk in zijn eigen taal
Prijs: gratis
Inschrijven: inschrijven hoeft niet, maar geef indien mogelijk een seintje
 
     
foto  
Deze activiteit wordt georganiseerd door Coördinatie Zenne,
werkgroep en partner van Grenzeloze Schelde,
Kanaalgidsen-Guides du Canal, Brussel Natuur,
Commission ornithologique de Watermael-Boitsfort,
de Vrienden van het Zoniënwoud, Natagora


In samenwerking met en/of met de steun van:Follow us on facebook >


U ontvangt deze mail omdat u bent ingeschreven op onze nieuwsbrief en/of omdat de inhoud van deze uitnodiging u rechtstreeks kan aanbelangen.
Als organisatie geven we u volledige openheid over welke gegevens we verzamelen en wat we met die data doen. Klik door naar ons privacybeleid.
Indien u dit soort informatie niet langer wenst te ontvangen, klik dan hier.