Klik hier indien de mail niet goed wordt weergegeven. Pour la version FR, cliquez ici.
logo CoZ-CoS
UITNODIGING

--- Terug naar de bron ---
Deel 10: de bronnen van de Geleytsbeek in Ukkel


Dinsdag 14 juni 2022 | 15:00 - 18:00
     
  Voor deze nieuwe activiteit in de reeks ‘Terug naar de bron’ nodigen we u uit om de vallei van de Geleytsbeek in Ukkel te verkennen. De Geleytsbeek ontspringt in het Vronerodepark. Ze stroomt vervolgens 3 kilometer door de gemeente Ukkel, waar ze het water van de Groelstbeek ontvangt, alvorens uit te monden in de Zwartebeek, een zijrivier van de Zenne. Deze kristalheldere beek wordt gevoed door talrijke bronnen, waarvan er enkele zijn ingericht. Kom ze met ons ontdekken tijdens een gegidste wandeling van 5 km.
Tijdens het bezoek zal ook de smartphone-versie van de wandeling worden ingehuldigd, beschikbaar via de applicatie 'erfgoed'. Je kan de applicatie downloaden via deze website. Scan vervolgens de QR code met de applicatie.

Een samenwerkingsproject om de Brusselse bronnen hun verdiende plaats terug te geven in ons collectief erfgoed!

Vroeger had elk Brussels dorpje een bron die aan zijn patroonheilige was opgedragen. Vandaag zijn een deel van deze bronnen verdwenen, weinig bekend, of soms zelfs verwaarloosd. In Brussel wil een samenwerkingsproject deze bronnen identificeren en beter bekend maken om zo hun verdiende plaats terug te geven in ons collectief erfgoed.

Hebt u informatie of bepaalde anekdotes over Brusselse bronnen? Hebt u in uw buurt een bron die u graag beter zou willen laten kennen of herwaarderen?
Neem dan contact met ons op via e-mail of tel. 02 206 12 07 om uw kennis te delen en zo dit kleine vergeten blauwe erfgoed nieuw leven in te blazen.

Kom met ons herbronnen op deze activiteit!

Coördinatie Zenne-Coordination Senne
 
     
     
 
PRAKTISCHE INFO

Wanneer: dinsdag 14 juni 2022 van 15u tot 18u.
Vertrek: Horzelplein, aan het kruispunt van de Sint-Jobsesteenweg en de Steenweg op Alsemberg in Ukkel.
Aankomst: terug met de bus naar het Horzelplein vanaf halte De Wansijn (bus 60).
NB: het is mogelijk de groep op dit punt te verlaten.
Taal: Nederlands en Frans
Prijs: € 3 te betalen op de rekening van Coördinatie Zenne:
IBAN BE21 0014 5041 2203
Inschrijven: is nodig en kan via het inschrijvingsformulier >

Meer weten over het onderwerp 'De Brusselse bronnen' >

Volg dit event op Facebook >
Volg onze Facebook-pagina >
 
     

Deze activiteit wordt georganiseerd door Coördinatie Zenne, werkgroep en partner van Grenzeloze Schelde.In samenwerking met en/of met de steun van:U ontvangt deze mail omdat u bent ingeschreven op onze nieuwsbrief en/of omdat de inhoud van deze uitnodiging u rechtstreeks kan aanbelangen.
Als organisatie geven we u volledige openheid over welke gegevens we verzamelen en wat we met die data doen. Klik door naar ons privacybeleid.
Indien u dit soort informatie niet langer wenst te ontvangen, klik dan hier.