Zennekrant nr. 31 | juli 2023
   
  De stad Brussel zet zich in voor de bescherming van de zeeën en de oceanen

Ter gelegenheid van de Brusselse waterdagen heeft de stad Brussel haar eerste blijvende tegel 'Hier begint de zee, niets ingooien' ingehuldigd. De tegel werd geplaatst in de onmiddellijke nabijheid van een rioolkolk op het Emile Bockstaelplein, om de burgers eraan te herinneren dat het niet de bedoeling is dat je afval in de riool gooit.

Voor Zoubida Jellab, schepen van openbare netheid van de stad Brussel, "is het van cruciaal belang om de burgers bewust te maken van de gevolgen van oceaanvervuiling". Volgens de schepen "worden elk jaar een miljoen vogels en 100.000 zeezoogdieren gedood door ons afval en zouden de oceanen tegen 2050 meer plastic dan vis kunnen bevatten".
De tegel, die permanent zichtbaar zal zijn, zal ons dagelijks bewust maken van dit probleem.

Afval, vast of vloeibaar, dat in afvoeren, gootstenen of toiletten wordt gegooid, verstoort de goede werking van waterzuiveringsinstallaties en komt soms zelfs rechtstreeks in waterwegen terecht.
"De Stad Brussel verwijderde in 2022 maar liefst 380 ton afval uit de riolen. Het is belangrijk om mensen eraan te herinneren waar ons afval naartoe gaat door de gebruikers van de Stad op een duurzame en permanente manier te sensibiliseren om hun afval niet in de riolen te gooien, direct of indirect", voegde de schepen eraan toe.

De Stad zal binnenkort 200 soortgelijke tegels in de openbare ruimte plaatsen om mensen bewust te maken van de bescherming van het mariene milieu.

 
© Stad Brussel   © Stad Brussel

Artikel van BX1
   
 
 

Terug naar de inhoudsopgave >

 
   


Volg ons op facebook of bezoek onze website.