Klik hier indien de mail niet goed wordt weergegeven. Pour la version FR cliquez ici.
Zennekrant nr. 26 | maart 2021
SPECIAL: Brusselse Waterdagen
   
 
  De Brusselse Waterdagen gaan door!

De Brusselse Waterdagen zijn een initiatief van de Overheidsdienst Leefmilieu Brussel met steun van de Minister van Leefmilieu van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Ze willen het brede publiek informeren en sensibiliseren over het thema waterlopen en water in Brussel.
Lees verder >
Boodschap van Minister van Leefmilieu A. Maron >

 
 
  Sensibiliseringscampagne
‘Hier begint de zee - niets ingooien’

In de aanloop naar de Brusselse Waterdagen, georganiseerd rond Wereldwaterdag op 22 maart, zullen jullie de merkwaardige slogans ‘Hier begint de zee - niets ingooien’ tevoorschijn zien komen langs verschillende rioolputjes in alle Brusselse gemeenten. Wat betekent dit bericht? Wat is de link tussen de riolen en de zee? Waarom mogen we er niets ingooien?
Lees verder >
Ontdek het nieuwe nationale campagnefilmpje >

 
 

© Leefmilieu Brussel
  De Zenne in open lucht

Ter gelegenheid van de Brusselse Waterdagen worden allerlei wandelingen en fietsroutes aangeboden. Er zal voor elk wat wils zijn, van smartphone-apps tot het papieren boekje en de downloadbare (en printbare) gids. Deze routes laten je het blauwe erfgoed van Brussel (her)ontdekken en voor de gelegenheid worden bepaalde percelen opengesteld die normaal niet toegankelijk zijn.
Lees verder >

 
 

© VMM
  Vlaamse Waterdagen
van 20 tot 28 maart 2021

22 maart is het Wereldwaterdag en dat laat Vlaanderen ook niet zomaar voorbijdrijven! Diverse initiatieven over waterbeheer, -kwaliteit en -beleving werden gebundeld tijdens de Vlaamse waterdagen van 20 tot 28 maart 2021. Wandelen of fietsen met je bubbel, of gewoon online vanuit je zetel. Er is voor elk wat wils!
Lees verder >
www.waterdagen.be

 
 
  De gids ‘Water in Brussel’

De gids ‘Water in Brussel’ wordt uitgegeven in het kader van de Brusselse Waterdagen. Hij bevat een veelheid aan informatie over de geschiedenis van het water in Brussel en hoe we er in de toekomst kunnen mee omgaan. De gids wil zowel de leek aanspreken die meer over water in Brussel wil weten, als pedagogen en leerkrachten. In Brussel zijn tal van verenigingen actief om water, waterlopen en natte natuur in Brussel onder de aandacht te houden en te valoriseren. Deze gids geeft je een overzicht van de activiteiten die zij rond die thema’s aanbieden. De gids nodigt zo uit om het water in Brussel in al zijn vormen en facetten ten volle te gaan ontdekken en beleven... Goede reis in Brussel, stad en Gewest aan het water!

De gids kan je downloaden en hij is ook op vraag verkrijgbaar bij Leefmilieu Brussel - T. 02 775 75 75.

   
 
 
  ACTIVITEITEN in Brussel

Al deze activiteiten worden georganiseerd in overeenstemming met de maatregelen die door de regering zijn genomen om de Covid-19 pandemie in te dijken.

  • Tijdens de Brusselse Waterdagen wordt ook een milieu-educatief programma specifiek over het thema water aangeboden aan de scholen van 22 tot 26 maart 2021. Meer >

  • Bijeenkomst voor de watersector in het Brussels Gewest op 22 maart 2021
    van 10 tot 16 uur Wat kan de sector doen voor een optimaal waterbeheer? Meer >


  • Waterbeheerplan 2022-2027: bij deze derde (online) inspraakavond op 27 april 2021 van 18u tot 21u, zal de gelegenheid zijn om het thema van water in de leefomgeving, afkomstig uit de top 3 van belangrijke vragen 'Heeft water een voldoende grote plaats in de leefomgeving van de Brusselaars?' Meer info en inschrijven >
 
   
 
 
 

Een uitgave van Coördinatie Zenne-Coordination Senne en Grenzeloze Schelde-Escaut sans Frontières
www.coordinatiezenne.be | www.grenzelozeschelde.org

Met de steun van Leefmilieu Brussel en de Vlaamse Gemeenschapscommissie.

Reacties op de nieuwsbrief en/of voorstellen voor artikels zijn welkom.

U ontvangt deze mail omdat u bent ingeschreven op onze nieuwsbrief en/of omdat de inhoud u rechtstreeks
kan aanbelangen. Als organisatie geven we u volledige openheid over welke gegevens we verzamelen en
wat we met die data doen. Klik door naar ons privacybeleid.
Uitschrijven op de nieuwsbrief.

 
   


Volg ons op facebook of bezoek onze website.