Zennekrant nr. 26 | maart 2021
SPECIAL: Brusselse Waterdagen
   
  Vlaamse Waterdagen van 20 tot 28 maart 2021

22 maart is het Wereldwaterdag en dat laat Vlaanderen ook niet zomaar voorbijdrijven! Diverse initiatieven over waterbeheer, -kwaliteit en -beleving werden gebundeld tijdens de Vlaamse waterdagen van 20 tot 28 maart 2021. Wandelen of fietsen met je bubbel, of gewoon online vanuit je zetel.
Er is voor elk wat wils op www.waterdagen.be


© VMM
Al vele jaren wordt rond de periode van Wereldwaterdag door tal van organisaties een waaier aan watergerelateerde activiteiten in de steigers gezet. Wereldwaterdag heeft als doel het belang van water voor onze samenleving te benadrukken. Om al deze initiatieven in Vlaanderen te bundelen en te ondersteunen ontwikkelde de Vlaamse Milieumaatschappij de website www.waterdagen.be. Het is voor de eerste keer dat in Vlaanderen de initiatieven worden samengebracht onder een gemeenschappelijke noemer.

Een aantal voorbeelden zijn onder andere de werken in het Dijle-, Demer-, en Zennegebied die uitgevoerd werden binnen het Europese Life Belini-project:
  • een audiowandeling langs de hermeandering van De Vlaamse Waterweg en het grondwater-onderzoek van De Watergroep in Diest,
  • een waterwandeling met audiobegeleiding langs de vistrap die de VMM aanlegde in het Sluis-
    park en de openleggingen van de Dijle en Vunt in Leuven
  • en een wandelzoektocht in de door de Vlaamse Landmaatschappij heraangelegde Alsembergse beemd.
Fiere Rivieren

Een aantal activiteiten van de Vlaamse, Waalse en Brusselse waterdagen maken ook deel uit van de grensoverschrijdende campagne Fiere Rivieren. De campagne wil graag dat mensen zo fier zijn op hun rivieren dat ze er extra zorg willen voor dragen. Want water is van iedereen, en voor iedereen.

   
 
 

Terug naar de inhoudsopgave >

 
   


Volg ons op facebook of bezoek onze website.