Is deze mail onleesbaar, klik dan hier. Pour la version FR, cliquez ici.
Op zoek naar de Zennebronnen,
met de boot en met de fiets
22 juli 2011

In het kader van de Zenneuitstappen & Zennecafés*


Op vrijdag 22 juli nodigen Coördinatie Zenne en Contrat de Rivière Senne je graag uit op een gezellige en zomerse activiteit op zoek naar de bronnen van de Zenne, met de fiets en met de boot (26 km).

Eerst vaar je op het Kanaal Charleroi–Brussel en op het Centrumkanaal. Dan ontdek je met de fiets enkele andere waterlopen in de omgeving: het oude kanaal van Charleroi, het historische Centrumkanaal, de Samme, de Sennette en uiteraard het doel van onze tocht: de bronnen van onze waterloop de Zenne!

Programma:

  • 09.15u: afspraak onderaan het hellend vlak van Ronquières. Je brengt je eigen fiets mee.
  • 10u stipt!: doortocht door het hellend vlak van Ronquières per boot en varen tot de scheepslift nr. 1
    van 'Houdeng-Goegnies'. Tijdens het varen nuttig je je picknick of een koude schotel.
  • 14u: einde van de boottocht en begin van de begeleide fietstocht langsheen het historisch Centrumkanaal en zijn scheepsliften, de kabellift van Strépy-Thieu, de Roeulx, de bronnen van de Zenne in Naast, de Sennette in Ecaussinnes en ten slotte het oude kanaal en de Samme in Ronquières (26 km).
  • 17.30u: einde van de tocht aan het hellend vlak van Ronquières.
Zowel tijdens de fiets- als tijdens de boottocht krijg je uitleg over de Zenne en de kanalen. Uiteraard is er ook voldoende tijd voor ontspanning en ontmoeting.

Deelname: begeleide fiets- en boottocht: € 23 (incl. fietsvervoer). Je voorziet in je eigen picknick. Een koude schotel (€ 10) en dranken zijn verkrijgbaar op de boot en zijn voor eigen rekening. Als je een fiets wenst te huren of als je problemen hebt om met je eigen fiets aan het Hellend vlak van Ronquières te geraken, mag je ons contacteren.

Inschrijving: op voorhand inschrijven is verplicht (het aantal plaatsen is beperkt) via het inschrijvingsformulier. Indien je een koude schotel wil bestellen, gelieve dit te vermelden bij ‘opmerkingen’ op het inschrijvingsformulier. De betaling van de koude schotel (€ 10) gebeurt ter plaatse de dag zelf.

Voor het traject en thema's die aan bod komen: raadpleeg de wandelgids >>

Wij hopen van harte dat je mee komt varen en fietsen!

Aarzel niet deze uitnodiging door te sturen naar vrienden, collega's en andere mogelijk geïnteresseerden!

Namens de organisatoren,David Kuborn
Coördinatie Zenne
Coordination Senne
Tel: 02 206 12 07 - e-mail
www.coordinatiezenne.be

Filip Uyttersprot
Grenzeloze Schelde
Escaut sans Frontières
Tel: 02 201 08 08 - e-mail
www.grenzelozeschelde.org

Carole Van Roy
Contrat de Rivière Senne
Tel: 02 355 02 15
www.crsenne.be

* Doel van de Zenne-uitstappen en de Zennecafé's: ontdek elke maand tijdens een bezoek, een begeleide wandeling of een fietstocht een andere plaats in het Zennebekken in de 3 gewesten. Een gids vertelt de deelnemers over de waterloop, zijn geschiedenis, de natuur, over de problemen en de rol die de waterloop kan spelen. Een gastspreker brengt opheldering over actuele thema's met betrekking tot de Zenne op die plaats: overstromingen, waterkwaliteit, waterzuivering, landschappelijke betekenis, ... Elke activiteit wordt afgesloten met een drink, het zgn. Zennecafé, een aangenaam moment voor een interessante babbel...


Deze Zenne-uitstappen en Zennecafé's zijn een organisatie van Coördinatie Zenne
i.s.m. Grenzeloze Schelde


logos
Indien u dit soort informatie niet langer wenst te ontvangen, klik dan hier.
Grenzeloze Schelde Circuits Brabant-Hainaut Coordinatie Zenne Contrat de Rivière Senne