Klik hier indien de mail niet goed wordt weergegeven.HIER BEGINT DE ZEE

Een interactieve animatie voor scholen

van maandag 21 tot vrijdag 25 maart 2022
     
  Waar gaat ons afvalwater naartoe? Wordt het gezuiverd? Heeft het vuil dat in ons afvalwater terechtkomt een impact op het milieu? Wat gebeurt er met vuilnis dat op straat wordt gegooid? Zijn onze riolen verbonden met de zee?
Deze vragen worden op een boeiende manier beantwoord in de klas en op de speelplaats.

In het kader van de Vlaamse Waterdagen organiseren we van 21 tot 25 maart een aantal animaties voor scholen (derde graad LO en eerste graad SO).

Met een interactieve PowerPoint volgen we samen met de leerlingen de weg van het water vanaf ons huis, onze school of het werk via de riolen en de waterlopen tot aan de zee. We denken na over het gebruik van water thuis en op school en onderzoeken welke afvalstoffen in ons water terechtkomen na gebruik. Sommige horen niet thuis in de riolen: ze kunnen de watertoevoer in de rioolwaterzuiveringsinstallatie belemmeren, het riolennetwerk verzadigen of toxisch zijn voor de rioolarbeiders en het milieu. Daarnaast treffen we nog veel zwerfvuil aan op straat. Door wind en regen kan het terecht komen in onze waterlopen en dus uiteindelijk in de zee. Oplossingen en alternatieven worden klassikaal besproken om onze ecologische impact te beperken. De animatie eindigt met een ‘tag-actie’ (met ecologische verfspuitbus en sjabloon) van de rioolputjes op de speelplaats met de slogan ‘Hier begint de zee, niets ingooien’.
 
     
     
 
PRAKTISCHE INFO

Op het programma: interactieve PowerPoint, puzzel, korte film, quiz, tag-actie en tekeningen met krijt.
Doelpubliek: 5 & 6 LO / 1 & 2 SO
Wanneer: van 21 tot 25 maart 2022
Locatie: in de klas en op de speelplaats
Nodige materiaal: een projector voor de PowerPoint
Duur: + /- 2u
Prijs: 70 EUR
Inschrijven: is nodig via het inschrijvingsformulier
Contact: Coördinatie Zenne, e-mail of tel. 02 206 12 07
 
     

Coördinatie Zenne, voor LIFE Belini,
met de steun van de Vlaamse MilieumaatschappijU ontvangt deze mail omdat u bent ingeschreven op onze nieuwsbrief en/of omdat de inhoud van deze uitnodiging u rechtstreeks kan aanbelangen.
Als organisatie geven we u volledige openheid over welke gegevens we verzamelen en wat we met die data doen. Klik door naar ons privacybeleid.
Indien u dit soort informatie niet langer wenst te ontvangen, klik dan hier.