logo
banner

Activiteiten voor scholen

Milieueducatieve boottochten 'Brussel langs het water ontdekken'

Van 4 tot 24 oktober 2017 organiseert Coördinatie Zenne opnieuw de milieueducatieve rondvaarten op het 'Zennekanaal' in Brussel.

Deze tochten laten leerlingen op een originele manier kennismaken met de thema’s water en waterlopen. Actief waarnemen, beleven en zelf onderzoeken vormen de basis van het programma dat uit 3 ateliers van elk 45 minuten bestaat.

- Uitnodiging, praktische info en INSCHRIJVEN 2017 >>
- Film van de milieueducatieve boottochten >>
- Foto's 'AAN DEK' >>
- Foto's 'IN HET LABO' >>
- Foto's 'IN HET RUIM' >>


Educatieve wandelingen langs de waterlopen in de Zennevallei

foto Coördinatie Zenne nodigt u samen met uw klas uit voor een educatieve wandeling langs de Brusselse waterlopen. Informeren, sensibiliseren en leren over het leefmilieu, dat is de sterkte van Coördinatie Zenne.

De Molenbeek, de Vogelzangbeek, de Geleytsbeek, de Woluwe, de Zenne en het kanaal zijn allemaal schitterende locaties die ideaal zijn om over het leefmilieu en de natuur te vertellen. Nochtans krijgen die plekken niet de aandacht die ze verdienen.

Tijdens de wandelingen en in functie van de groep, vertelt de begeleider over de geschiedenis van de waterloop waarlangs gewandeld wordt. Thema’s die aan bod komen zijn de geografie, het waterbeheer en de waterkwaliteit, het belang van water voor natuur en mens en het groene en blauwe netwerk.

Elke wandeling duurt ongeveer 2 uur en kost € 60 voor een groep van maximum 25 deelnemers. U kan de begeleider vragen de inhoud van de wandeling aan te passen aan uw specifieke wensen. Voor een wandeling die het historische aspect meer in de kijker zet, is de wandeling ‘De Zenne en het kanaal in het hart van Brussel’ een uitstekende keuze.

Ter voorbereiding van uw wandeling kan u de wandelgidsen 'Zoektocht naar een waterloop',
uitgegeven door Coördinatie Zenne, nu reeds raadplegen en downloaden.

- Uitnodiging >>
- INSCHRIJVEN >>


De gids 'Water in Brussel'

foto De gids ‘Water in Brussel’ wil zowel de leek aanspreken die meer over water in Brussel wil weten, als pedagogen en leerkrachten. In die gids, vindt u een schat aan informatie over het water en de geschiedenis van het water in Brussel, maar ook een overzicht van de vele organisaties die educatieve activiteiten aanbieden over de thema’s water, waterlopen en natte natuur.

De gids kan je downloaden en is ook op vraag verkrijgbaar bij Leefmilieu Brussel (info@leefmilieu.brussels - T. 02 775 75 75).
'Langs het water' in de klas

Gebruik het lespakket van Coördinatie Zenne in de klas om samen met de leerlingen het water en de waterlopen in de nabijheid van de school te ontdekken:

Lespakket 'Brussel langs het water ontdekken' >>