logo
banner

Activiteiten voor scholen

Brusselse Waterdagen voor scholen 2018

foto Van maandag 19 tot vrijdag 23 maart 2018 staan de Brusselse Waterdagen helemaal in het teken van de scholen: een mooie gelegenheid om het blauwe patrimonium van de hoofdstad een week lang in de bloemetjes te zetten en de jongeren - de beslissers van morgen - te sensibiliseren.
Een week lang zullen er voor scholen op verschillende plaatsen in Brussel educatieve activiteiten voor scholen rond dit thema zijn. Wij nodigen u uit om vanaf nu het programma van de activiteiten te raadplegen, want inschrijven is verplicht.

Uitnodiging >>
Programma voor scholen >>
Milieueducatieve boottochten 'Brussel langs het water ontdekken'

Van 4 tot 24 oktober 2017 organiseerde Coördinatie Zenne opnieuw de milieueducatieve rondvaarten op het 'Zennekanaal' in Brussel.

Deze tochten laten leerlingen op een originele manier kennismaken met de thema’s water en waterlopen. Actief waarnemen, beleven en zelf onderzoeken vormen de basis van het programma dat uit 3 ateliers van elk 45 minuten bestaat.

- Binnenkort meer info over de milieueducatieve boottochten 2018!
- Film van de milieueducatieve boottochten >>
- Foto's 'AAN DEK' >>
- Foto's 'IN HET LABO' >>
- Foto's 'IN HET RUIM' >>


Educatieve wandelingen langs Brussels water

foto Coördinatie Zenne nodigt u uit voor een interessante én boeiende ontdekkingstocht naar het 'Water in Brussel'.

De Molenbeek, de Vogelzangbeek, de Geleytsbeek, de Woluwe, de Zenne en het kanaal zijn allemaal schitterende locaties om het water, de natuur en het leefmilieu in het algemeen te beleven en te ervaren. Nochtans krijgen die plekken niet de aandacht die ze verdienen.

Tijdens de wandelingen en in functie van de groep vertelt de begeleider over de geschiedenis van de waterloop waarlangs gewandeld wordt. Thema’s die aan bod komen zijn geografie, waterbeheer en -beleid, waterkwaliteit en waterzuivering, de waterkringloop, het belang van water voor natuur en mens en het groene en blauwe netwerk.

Elke wandeling duurt ongeveer 2 uur en kost € 60 voor een groep van maximum 25 leerlingen. U kan de begeleider vragen de inhoud van de wandeling aan te passen aan uw specifieke wensen. Voor een wandeling die bv. het historische aspect meer in de kijker zet, is de wandeling ‘De Zenne en het kanaal in het hart van Brussel’ een uitstekende keuze.

Om alvast meer te ontdekken over de waterloop in de buurt van uw school en de wandeling voor te bereiden, kan u de wandelgidsen 'Zoektocht naar een waterloop' raadplegen. Ze zijn uitgegeven door Coördinatie Zenne. Nog een gouden tip is onze gids ‘Water in Brussel’, eveneens beschikbaar op onze website.

- Uitnodiging >>
- INSCHRIJVEN >>


De gids 'Water in Brussel'

foto De gids ‘Water in Brussel’ wil zowel de leek aanspreken die meer over water in Brussel wil weten, als pedagogen en leerkrachten. In die gids, vindt u een schat aan informatie over het water en de geschiedenis van het water in Brussel, maar ook een overzicht van de vele organisaties die educatieve activiteiten aanbieden over de thema’s water, waterlopen en natte natuur.

De gids kan je downloaden en is ook op vraag verkrijgbaar bij Leefmilieu Brussel (info@leefmilieu.brussels - T. 02 775 75 75).
'Langs het water' in de klas

Gebruik het lespakket van Coördinatie Zenne in de klas om samen met de leerlingen het water en de waterlopen in de nabijheid van de school te ontdekken:

Lespakket 'Brussel langs het water ontdekken' >>