vzw Coördinatie Zenne-Coordination Senne asbl
logo
banner

Programma 2018

Het programma wordt nog regelmatig aangevuld en bijgewerkt. Check dus regelmatig de website voor de laatste nieuwe info!


Boottocht op het 'Zennekanaal',
een ecologische corridor in het hart van Brussel

foto Op zaterdag 28 april 2018: ontdekking van de stad vanaf het water met speciale aandacht voor natuur en biodiversiteit. Naast zijn vele andere functies is het ‘Zennekanaal’ immers ook belangrijk als ecologische corridor. Brussel heeft enorme nood aan een groen en blauw netwerk. Om het Zennekanaal als ecologische corridor te versterken, worden tal van projecten en initiatieven opgestart. Tijdens de boottocht zijn er korte presentaties van de lopende projecten, zoals het plan Ooievaar, vogelwaarnemingen en is er tijd voor gezellige gesprekken over dit boeiend thema.

Uitnodiging & praktische info >
Inschrijven >
Initiatie rond 'Water in Brussel'

foto Ben je geïnteresseerd om groepen te begeleiden rond het thema water in Brussel? Ben je bezig met milieueducatie in Brussel en wil je het thema water in je animaties integreren? Ben je gids of leerkracht en wil je het thema water in je programma introduceren? Of ben je een bewuste burger? Wil je deel uitmaken van het educatieve team van Coördinatie Zenne of van een partnervereniging? Dan is dit een programma op jouw maat!

1. Dinsdag 20 februari: kennismaking met de vele dimensies van water in Brussel
2. Dinsdag 6 maart: hoe wordt waterkwaliteit gemeten?
3. Dinsdag 15 mei: verkenning van een Brusselse waterloop: de Woluwe
4. Donderdag 7 juni: de Zenne en het kanaal in Brussel - het Riolenmuseum

Uitnodiging & praktische info >
Inschrijven >