vzw Coördinatie Zenne-Coordination Senne asbl
logo
banner

Programma 2017

Het programma wordt nog regelmatig aangevuld en bijgewerkt. Check dus regelmatig de website voor de laatste nieuwe info!


Vogelzangbeek/Vleze: water en natuur tussen Anderlecht en Sint-Pieters-Leeuw

foto Zaterdag 3 juni 2017 van 9u/9.30u tot 12u
Tijdens deze wandeling verbinden we twee minder gekende natuurparels: de Vogelzangbeek in Anderlecht en Cortenbroeck in Sint-Pieters-Leeuw.
Vogelzangbeek en Cortenbroeck situeren zich aan weerszijden van de gewestgrens, maar liggen in éénzelfde vallei en zijn verbonden via een beek. Op de wandeling zullen we de loop van het water volgen: vanaf de samenvloeiing van de Vlezenbeek en de Sobbroekbeek, die de Vogelzangbeek vormen, wandelen we stroomopwaarts naar de bronnen van de Sobbroekbeek en de Vlezenbeek. Onderweg lichten we de watergebonden thema’s toe landschap, natuur, landbouw en recreatie.

We leggen eveneens het idee van een ‘intergewestelijk beekcontract’ uit, en stellen de voornaamste gerealiseerde verbeteringen en lopende projecten voor.

De wandeling begeleid door CCN Vogelzang CBN, Natuurpunt Leeuwse Natuurvrienden en Coördinatie Zenne-Coordination Senne, verwelkomt alle geïnteresseerde personen aan beide zijden van de gewestgrens.

Uitnodiging en praktische info >>
Inschrijven >>